V-fék helyett mit lehet trekking biciklire tetetni ?
V-fék van a biciklimen, amivel elsősorban az a baj, hogy ha egy kisebb nyolcas van, már baja van, és sok karbantartást igényel.
Szerelni nem tudok (nem is akarok), szervizbe meg lehetőleg minél kevesebbet akarok járni.
Jó, új biciklit esetleg jövőre tudok venni.
10: milyen féket ajánlasz?
Én Shimano BR-M422 fékeket használok BBB TriStop pofákkal, ACOR ABL21101 karokkal és Jagwire bowdennel.
Ez így egy elég megbízható rendszer és az ár/teljesítményaránya sem rossz.
De elsősorban egy masszív, duplafalú kerékre van szükséged...
Csak a tárcsafék tűri el a nyolcast. Ha a vázad nem olyan, akkor lényegében bringacseréval lehetne tárcsaféked.
Azt kellene megérteni, hogy ha rendszeresen nyolcasod lesz, akkor nem a féket kell tuningolni, akármilyen rendszerű felniféked lesz, az súrolni fogja a nyolcast. Hanem egy tisztességes duplafalu felnit kell használnod, de kedvezőbb egy komplett, fűzött kereket venni (vagy nem rámenni minden padkára ész nélkül). Ha nincs nyolcas, a fék sem fog súrolni. Nem tudom nálatok milyenek az árak, itt webáruházakban 6-7 ezerért már kapható használható kerék (nyilván nem csúcs, csak használható)
"fakezű vagyok, szóval felejtős"
Az említett karbantartásokat kb. mindenki el tudja végezni 1-2 videó után, szóval csak magadat csapod be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!