V-fék helyett mit lehet trekking biciklire tetetni ?
V-fék van a biciklimen, amivel elsősorban az a baj, hogy ha egy kisebb nyolcas van, már baja van, és sok karbantartást igényel.
Szerelni nem tudok (nem is akarok), szervizbe meg lehetőleg minél kevesebbet akarok járni.
Jol írja az 1es....
Legalabb a nyolcast húzasd ki a szerelővel...
az a baj, h minimális nyolcastól is már rosszabbul működik, és 3 éve van meg a biciklim, azóta pár havonta baj van a V-fékkel, már elegem van.
az egyik szerelő úgy cserélt féket, hogy hozzáért elöl-hátul a felnihez, a másik rendesen megcsinálta, de szűk félév múlva megint hozzá kellett nyúlni.
nem vagyok egy nagy biciklis, csak a szomszéd városba járok át, se energiám, se pénzem folyton javíttatni.
milyen vázra lehet kontraféket rakatni?
3: ha folyton nyolcasod van, akkor a bicajozási szokásaidon is változtatni kéne... Kevesebbet padkázni meg vigéckedni.
Nekem idén 10 éves a trekkingem (v-fékes), még sose volt benne 8-as...
Ha váltós a bicajod, akkor felejtsd el a kontrát...
VAgy pedig vegyél egy kontrás "parasztbicajt".
Kontraféket bármilyen vázra, de akkor le kell mondanod a hátsó váltóról, vagy csak agyváltód lehet (érezhető a menetellenállása, ha 5 km-nél messzebb van a másik város, zavaró lehet - cserébe bírja a strapát, telet, akármit).
Ha a tárcsára gondoltál, ahhoz rögzítési szemek kellenek a vázon, villán, és erősebb felépítésű villa. Utólag ráhegeszteni nem érdemes.
Mi lenne, ha megtanulnál alapszinten centrírozni meg féket beállítani? Egy kicsi nyolcast nem olyan nehéz kiszedni. Ha naponta használod a biciklit, szerintem jobban jársz.
4/5
egyáltalán nem szoktam ilyeneket csinálni, sztem inkább az az ok, hogy alsókategóriás biciklim van, 70 euróért vettem pár éve Szlovákiában.
5:
fakezű vagyok, szóval felejtős, csak egy normális féket akarok, amihez kevesebbet kell nyúlni.
Ha a patkófék ilyen, elgondolkodom rajta.
Felnifékből a V-fék a legjobb. Teljesen felesleges lenne egy gyengébbre cserélni. (Egyáltalán csereszabatos? Megfelelő helyen vannak a forgáspontok?)
Egy minimális nyolcashoz fél perc alatt hozzá lehet igazítani a V-féket. Nem a cantrírozást kell megtanulni, hanem a kerekek megemlését padkáknál.
Csatlakozom az előttem szólóhoz...
A bicikli 700 EUR-nál kezdődik, ami már ér is valamit...
@3: a kontrafék az eredetileg láncváltós kerékpárokon általában felejtős. Ezek ui. nagyrészt ejtőpapucsosak, a kontrához pedig csúszópapucs kell, hogy be tudd lőni a láncfeszességet. Használhatsz láncfeszítőt, de az a fékezést teszi megbízhatatlanná; vehetsz excenteres középrészt, de az többe kerül, mint az egész kerékpár; vagy éppen átpapucsoltathatod hasonló összegért...
De nem éri meg. Ennyiért inkább egy normális, erős kerékre érdemes költeni amelyik nem deformálódik minden egyes méteren - emellett esetleg szükség esetén egy minőségi fékszetten is el lehet gondolkodni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!