Biciklizéssel mekkora mértékben lehet fogyni? Mennyire fárasztó? Mennyit kell tekerni és milyen gyorsan, ha 400 kcal deficitet akarok?
Előző vagyok... most megneztem a stravan, tegnap 28 km-t mentem, 120 m szintkülönbseg felfelé, 2 óra, 308 kcal.
Nyilván ez kalkulalt érték, de iranyadónak reális.
a 400 kcal viszonylag hamar megvan biciklivel is, futva is egy könnyű edzéssel.
De fogyás szempontból az édes kevés.
Magában a bringázás nem fogyaszt, ha mellette nem figyelsz a táplálkozásra. Hogy mennyire fárasztó, az attól függ, hogy hol és mekkora erőbedobással tekersz. El lehet fáradni 10 és 100 km alatt is, csak más a terep vagy a tempó.
Az elégetett kalória szintén sok dologtól függ. Alapvetően pl. a súlyodtól. Vannak appok, amik ezt megbecsülik.
A bringázásban az jó, hogy egy fél napot tudsz új mozogni, hogy észre sem veszed az idő múlását.
Ne csak a kalóriákat számold, mert az megtévesztő lesz.
400 kcal-t pillanatok alatt vissza tudsz enni. Ha 1000 kcal felett fogyasztasz egy bringázás alatt, akkor azt már nehéz visszaenni egy nap alatt.
Ha síkon 20 km/h-val cammogsz 1-1.5 órát, attól ne várj sokat!
Persze valahol el kell kezdeni, de 2 hét után inkább tekerj 2 órákat.
Én legutóbb 36 perc alatt fogyasztottam 450 kcal-t, de ez városban 25 km/h-s átlag mellett jött össze, tehát kb. 30 km/h-val haladtam, amikor lehetett.
Hol laksz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!