Láncvédő hogy eshet le? És használhatom ettől tovább a kerékpáromat?
Ma tekertem 10 km-t és itthon vettem észre hogy nincs meg a láncvédőm. Rögtön eszembe jutott hogy amikor egy meredek emelkedőn (hídon) tekertem felfelé mintha éreztem volna egy kisebb csattanást. Akkor nem tulajdonítottam neki jelentőséget mert a kocsik hangosan csattogtatják az úton a csatornafedeleket, meg a dilatációs elemeket így azt hittem csak azt éreztem. De valószínűleg akkor eshetett le.
Ez mitől fordulhat elő? És ettől még használhatom a biciklim? A hónap végén lesz esedékes úgyis az éves szerviz addig tekerhetek vele?
Több oka lehet, hogy elhagytad. Nekem volt, hogy egyszerűen elakadt és eltört, olyan is, hogy elöregedett és amiatt törött le...
De tök mindegy - alapból teljesen felesleges, kivéve a bőszárú parasztgatyában tekersz, amit bekaphat a lánc (de azt meg össze lehet fogni); cserében ha leesik a lánc, akkor egy élmény kipiszkálni mögüle.
Nyugodtan használd anélkül.
használhatod nélküle,igazából jobb is. a leesésnek sok oka lehet.
kilazult csavarok, törés,beakadás.
Letört a konzolja, kiestek a csavarok, stb. A saját biztonságod érdekében néha meg kéne nézni a kerékpárt hogy minden a helyén van-e! Ha a láncvédő beszorul a kerékhez valahova, te meg befekszel egy kamion elá emiatt, akkor most nem írkálnád itt a kérdésedet, hanem a sírköves irkálná a nevedet a fejfára....
Legalább 3 csavar szokott egy láncvédőt tartani, elég régóta lötyöghetett már ha az összes kiesett vagy eltört és ez neked fel sem tűnt....
Mehetsz vele, csak a bokádra, nadrágodra, zoknidra, cipődre vigyázz, mert retkes lesz.
nos 1hónap lehet "nagyidő" egy láncvédőnek.
gyanus lehet ,hogy valami kimaradt, vagy csak nem húztákmeg eléggé.
"Egy hónapja vettem a kerékpárt, bocs hogy azt hittem minden rendben van vele és az első 6 hetes szervízig kibírja."
A kérdésben meg éves szervizt írsz. ...?
Új kerékpárnál is mindig át kell nézni mindent időközönként, mert miután elkezded használni a kerékpárt, ráülsz, terheled a testsúlyoddal, deformálódnak az alkatrészek, a váz, nyúlnak a bowdenek, stb.
Azért kiváncsi lennék milyen kerékpár, mennyi vó't?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!