Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen trekking bicajt vegyek?

Milyen trekking bicajt vegyek?

Figyelt kérdés

Nagyjából összekutatgattam, hogy mire van igényem. Amit tudni kell:

Keret: ~100e, Újat nem tudom mennyire lenne érdemes nézni, max 150-ig? Használt esetében max 100.

Használat: Balaton körbetekerés az elsődleges cél. Amúgy sima mindennapi munkába/boltba járós

Én magam 188cm férfi vagyok.

Igények:

Trekking kialakítás

28"+ kerék

Nagy váz (20-21", S: 16", esetleg 18") (ezek nem tudom már miket jelentenek, régen írtam fel 😃)

Váz anyagokon nem igazodtam ki.

Kényelmes ülés

Fékkel elégedett vagyok egyelőre bármilyennel, azt hiszem

Normál első-hátsó váltós (az a fontos, hogy tudjak nagy emelkedőn is könnyen tekerni, meg tudjak síkon gyorsan menni (akár 30+ km/h).

Teleszkópok előreláthatólag nem kellenek

Sárvédő, nagy, körbeérös, nadrágravigyázós.

Hely NAAGY kosaraknak elől-hátul

Világításom VAN

Tükör

Csengőm VAN

Defektvédelmes külső gumi

Defektfolyadékos belső gumi (nagyon jó tapasztalatom van velük 😁)

Gyorsrögzítők mindenhol (ülés, első-hátsó tengely)

Nem igazán értek hozzájuk, szerelésnél ilyen gumibelső cseréig, váltó beállításig van tudományom. Kiválasztáshoz viszont semennyire se értek, ezért kérem a segítségeteket 👍👍. FB marketplace, jófogáson nézelődtem, de elég gagyinak tűnnek. Amúgy az se baj, ha nincs semmilyen kiegészítő, vagy cserélni kell apróságokat, nem fullos bicajt keresek, hanem egy alapot, amire lehet építkezni. Ha esetleg tudtok linkelni megtekintésre érdemes hirdetéseket, vagy akár új bicajokat, amiket megéri nézegetni, az szuper lenne.

(Most amúgy CrMo acélvázas városi/trekking bicajom van, csak kicsi, 26"-os kerekek, kicsi váz, stb... nem lehet menni vele hosszú túrákat)

Köszönöm a segítséget! 😉

2022. jún. 8. 15:26
 1/4 anonim ***** válasza:

Ilyen keretek között használtat nézz.

De a 100 még arra is kevés lesz... Esetleg kifoghatsz egy régebbi évjáratú Meridat, vagy Kellyst, de ha 100ért adják, azt tuti szervizbe kell vinni, és pár dolgot lecserélni rajta.

2022. jún. 8. 15:46
 2/4 anonim ***** válasza:

" ha 100ért adják, azt tuti szervizbe kell vinni, és pár dolgot lecserélni rajta. "

Ez nem biztos, én pl. 30 évig használtam egy városi bringát (túrákhoz is) és ez idő alatt a fékbowden és fékbetét cserén kívül (ezt is csak kétszer) semmit nem kellett cserélni rajta. A gumikat is csak azért, mert elég sűrűn kaptam defektet a királydinnyés időszakban.:( Sajnos ellopták a bringát és a hasonlóakat (retro) most 50-60 ezrekért kínálják...

2022. jún. 8. 17:18
 3/4 anonim ***** válasza:

2. Mennyit hasznalod?

2evente fogaskoszorút kell cserelnem, láncot stb. Évi 8-9e km.

2022. jún. 8. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:
Ennyit nem, leginkább hétvégi túrabringának használtam, max. 50-70 km-el alkalmanként, ezen kívül rövidebb tekegésre a városban. De szinte elnyűhetetlen volt, sajnálom is, hogy már nincs meg.:(
2022. jún. 8. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!