Neuzer, Kellys vagy KTM Cross/Trekking?
Melyik márkájú kerékpárt ajánlanátok, heti 3-4 alkalommal, kb. 40-50 km-es, túrákra, illetve néha hosszabb távokra is?
A KTM megéri a felárat?
Esetleg valami egyéb márka, javaslat?
Köszi a válaszokat!
Nekem sokáig 10 éves Life Race KMT trekkingem volt, az Deore felszereltséggel nagyon bírta az igénybevételt.
Egyébként a konkrét típusoktól lennénk okosabban hogy megéri vagy sem, na meg a rászánt pénz mennyiségétől. Ha nem jobban felszerelt, akkor nem éri meg. Vagy egy x felszereltség, ahhoz tartozik egy ár, ez általában így működik, aki nem nézi mi van a bringán az dumál, hogy a "feliratot fizeted meg".
Túránál nagyon nem mindegy hogy milyen terepen fogod használni, főleg domborzati viszonyok. Tourney/Altus/Claris jó a gyengébbre, erősebb terepre nem ajánlanék Acera felszereltségnél rosszabbat, komoly lejtőkre nem árthat a hidro tárcsafék sem. Nem terepre, aszfaltos túrákra egy fitness/outi kiépítésű bringa is jó, merev villával is akár.
Egyetertek az #1 velemenyevel.
A felszereltseget kell nezni.
Nem tudom, a mostano ktm-ek közül van-e bármelyik Deoreval...
Ez alapján azt mondom hogy kb azonos ár-értékarányt képviselnek. A Merida és KTM Acera, a többi Altus váltós. Acera nekem volt, elégedett is voltam vele. Az Altus kicsit Tourney felett van minőségben, de nem sokkal.
A Neuzer nem illik a sorba, az eleve nem cross, hanem normál túra/városi trekking: Nincs tárcsafék, de cserébe kapsz csomagtartót, csak akkor tervezd ezt vételnek ha meg akarod pakolni magad. Anélkül cross.
Én a KTM vagy a Merida mellett tenném le a voksomat. A KTM annyival drágább amennyivel könnyebb: 13,7kg a másik 15.
Nekem egy 2013-as V15-ös Merida Crossway-em van, azon is Acera váltó van. Évi 6-7 ezer km-t megyek, sokat túrázunk, de hétköznap is csinálom az edzőköreimet. Eddig teljesen jól bevált.
Gondolkodtam cserén, de mostanában elég szűk a választék (covid óta), és nem nagyon láttam Deore-s szettel megfelelő bringát... (igaz, azért nem túl intenzíven kerestem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!