Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A BuBa-n hogy fognak a gyermek...

A BuBa-n hogy fognak a gyermekes családok eljutni a Balatonra (Budapest vagy elővárosi felől) ?

Figyelt kérdés

Kipróbáltam nemrég a Gyúró és Etyek közötti szakaszt. Nekem ugyan kifejezetten tetszettek a szintkülönbségek és a meredek emelkedők, de mennyire lesz ez alkalmas arra, hogy legfeljebb átlagos fizikumú családok eljussanak a Balatonra?

Egyáltalán miért nem a 7-es főúttal párhuzamosan építették ki? Annak persze nagyon örülök, hogy a zsákfalu Gyúró így kerékpáros kapcsolatot létesít észak felé, ahogy annak is, hogy Budaörs-Biatorbágy-Etyek között a forgalmas útvonalak helyett nyugodtan lehet kerékpárúton haladni, de Budapest és a Balaton összekötése tekintetében nem tűnik túl logikusnak.

2022. máj. 22. 13:03
1 2 3 4
 31/39 Alex Fly ***** válasza:
55%
@28: te most miért kevered bele a politikát abba, hogy az elméletileg a Balatonra vezető út nem a Balaton fele megy, hanem jó nagy kerülőt tesz amiatt, hogy minél több szintkülönbség lehessen benne? Ez politikától függetlenül baromság! Vagy te két pont között az egyenes út helyett direkt keresnél egy kerülőt, amely egy hegyen vezet át? Mert ebben az esetben valószínűleg kisebbségben vagy. Hogy megértsd: nemsokára megyek dolgozni. Azon az úton ,amelyik egyenesen odavezet -és nem fogom megkerülni a fél várost, hogy hosszabb legyen és több emelkedő...
2022. szept. 16. 19:47
 32/39 Alex Fly ***** válasza:
77%
@30: nincs? Ezt meséld azoknak, akik évek óta mennek le a Balatonra a hetesen...
2022. szept. 16. 19:48
 33/39 anonim ***** válasza:
25%

#31!

Megint hazudsz. Nem keverem bele a politikát. Éppen azt fejtettem ki, hogy a sok kretén balos képtelen nem belekeverni a politikát.

Éppen azzal vádolsz, ami ellen szót elemtem. Szánalmas.

"hanem jó nagy kerülőt tesz amiatt, hogy minél több szintkülönbség lehessen benne"

Ezt a kérdésedben megfogalmazott állításodat támaszd alá tényekkel! Különben sima hazugságnak vagyok kénytelen minősíteni.

" Azon az úton ,amelyik egyenesen odavezet -és nem fogom megkerülni a fél várost, hogy hosszabb legyen és több emelkedő..."

Az a baj, hogy te képtelen vagy megérteni a nem közlekedés célú bringázást. Valamint azt sem sikerült felfognod, hogy nem csak egyetlen tervezési szempont létezik egy útnál. Azt sem fogtad fel - már én is leírtam -, hogy akinek ez az útvonal 2-4 napos túra, annak a rövidebb is az lenne. Kivéve, ha te ismertsz egy 20 km-et útvonalat Budapest és Balaton között.

2022. szept. 16. 20:35
 34/39 anonim ***** válasza:
32%
Szerintem ez az a csávó aki múltkor eltaknyolt a kerékpárútra helyezett fán. A stílusa és a nagy esze elárulja.
2022. szept. 16. 20:49
 35/39 Alex Fly ***** válasza:
71%

@33: a helyzet az, kedves kretén balos fórumtársam, hogy az utak -per definitionem- közlekedési célú infrastruktúrák. Ez alapvetően akkor is igaz, ha tudjuk, hogy normális esetben a települeseken belül közösségi térként is funkcionálnak -de jelen esetben ugye ez irreleváns...

A célja pedig az, hogy használják az emberek.

És akkor most fel kell tennem a kédést: mit nyújt a BuBa nyomvonala a kerékpárosok által eddig használt hetes úthoz képest:

-rövidebb?

-gyorsabb?

-könnyebb?

-hatékonyabb?

Vagy milyen előnnyel rendelkezik a hetes út nyomvonalához képest?

És a bónusz kérdés: az út ezen paraméterei mennyiben függenek a politikától?

2022. szept. 16. 23:49
 36/39 anonim ***** válasza:
0%

#35!

Az a helyzet, cseppet sem kedves, kretén és balos fórumtársam, hogy te továbbra is csak arra vagy képes, hogy a ballib politikai újságírók írásait ismételgeted.

Egy kerékpáros útvonal nem politikai kérdés.

Te az a fajta politikailag rendkívül elfogult ember vagy, aki akkor is hazudik, ha kérdez.

Mert ha a kérdés nem valós, hanem szándékosan csak azokat a kérdéseket teszed fel, amelyre nem kellemetlen a válasz, akkor hazudsz. Ha azt a látszatot kelted, hogy csak ezeket a kérdéseket lehet feltenni, akkor hazudsz.

Hazugság a "kerékpárosok által eddig használt hetes úthoz képest" kijeltésed is. Nincs olyan, hogy kerékpárosok. De még ettől függetlenül is van egy tipikus balos újságírói húzás a mondatodban. Mivel eddig nem volt más út a Balatonhoz, logikus, hogy eddig ezt használták a bringások. Magyarán a kijelentés ezen része igaz, de valójában nulla információt tartalmaz.

Neked tényleg nem sikerült még mindig felfognod, amit az előbb is leírtam és már sokan mások is leírták? Nem lenne lényegesen rövidebb és lényegesen könnyebb sem a 7-es közeli útvonal. Tehát teljesen lényegtelenek a kérdéseid. Nem fogom ugyanokat újra leírni. Olvasd el a korábbi kommentemet még párszor, hátha felfogod.

- Eljutnak a BuBán bringával azok, akik nem tekernének a 7-es úton?

- Ugyanannyi nap alatt teker le egy család a Balatonhoz, mintha a 7-es mellett menne az út?

- Végig lehet menni a BuBán (szemben a 7-es főúttal) általános iskolás gyerekkel?

- Megismerhetik a viadukt történetet?

- Megismerhetnek új tájegységeket?

A legnagyobb baj a BuBával, hogy a főváros ezt is, mint minden kormányzati beruházást próbál elgáncsolni. KariGeri képtelen volt ide bringautat kijelölni.

2022. szept. 17. 01:58
 37/39 anonim ***** válasza:
68%

Ki a fenét érdekel a viadukt? Az ember egyszer elmegy megnézi és utána minek megint arra menni?

A tájeccség meg ott lesz 20 év múlva is, elmehetek megnézni máskor is amikor _csak az a tájegység érdekel_ és több időt szánok rá.

A Balatonra vezető kerékpárútnak a Balatonra kell mennie, nem csalinkázni össze-vissza. Csinálhattak volna oda egy frankó kört, vagy köröket többféle opcióval és a lehetőséggel, hogy majd bekössék valamerre a Balaton irányába az utat.

Lett volna lehetőség egy frankó utat csinálni amikor felújították a vasutat. Az mellé nyugodtan be tudták volna húzni végig a Velencei tóig.

2022. szept. 17. 06:29
 38/39 anonim ***** válasza:
56%
Én ellenzéki vagyok, de én is úgy gondolom, hogy ezt a ballib média fújta fel. Szerintem kialakitottak egy gyönyörű helyeket átszelő kerékpáros útvonalat, aminek én nagyon örülök. Ennek nem az a lényege, hogy eljuss A-ból B-be reggel dolgozni, hanem hogy egy tök jó kiránduló útvonal.
2022. szept. 17. 10:12
 39/39 anonim ***** válasza:

Aki legrovidebb úton akar a Balatonra jutni annak eddig és továbbra is ott a 7-es.

Szerintem jó lehet a BUBA, itt az út maga a cél. Nem Budapest vagy Balaton. Az csak a két vége mert valami vége mindennek kell legyen.

Olyasmi ez, mint az országos kék túra. Ott is lenne jóval rövidebb út a két vége között.

2022. szept. 19. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!