Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A BuBa-n hogy fognak a gyermek...

A BuBa-n hogy fognak a gyermekes családok eljutni a Balatonra (Budapest vagy elővárosi felől) ?

Figyelt kérdés

Kipróbáltam nemrég a Gyúró és Etyek közötti szakaszt. Nekem ugyan kifejezetten tetszettek a szintkülönbségek és a meredek emelkedők, de mennyire lesz ez alkalmas arra, hogy legfeljebb átlagos fizikumú családok eljussanak a Balatonra?

Egyáltalán miért nem a 7-es főúttal párhuzamosan építették ki? Annak persze nagyon örülök, hogy a zsákfalu Gyúró így kerékpáros kapcsolatot létesít észak felé, ahogy annak is, hogy Budaörs-Biatorbágy-Etyek között a forgalmas útvonalak helyett nyugodtan lehet kerékpárúton haladni, de Budapest és a Balaton összekötése tekintetében nem tűnik túl logikusnak.

2022. máj. 22. 13:03
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
Nem gondolom, hogy egy kisgyerekkel érdemes nekivágnie egy ekkore túrának, még akkor sem ha teljesen sík a terep. Meg úgy alapból, egy sima átlagos fizikumú család szerintem nem bringával akar lejutni a balatonhoz. FElszállnak a vonatra, aztán bringázgtnak ott valamennyit.
2022. máj. 26. 13:47
 22/39 anonim ***** válasza:
65%

#21: Szerintem is...

Vagy pedig ha tényleg bringatúráznak, akkor nem egyhuzamban nyomják le a távot, hanem 30-40 km-enként megszállnak valahol útközben. És erre tök jók azok az útvonalak, amik nem szimplán egy főútvonal mentén benzingőzben vezetnek.

2022. máj. 26. 13:52
 23/39 anonim ***** válasza:
Egyszer mindenképp kiprobalom majd. 7-esen mentem már Budapestről a Balatonra. Kezd érdekelni mennyi az a durva emelkedő? Nagyon meredek? Vagy nem meredek csak hosszú, lassú emelkedő?
2022. szept. 15. 16:19
 24/39 anonim ***** válasza:

Se nem meredek, de nem hosszú. 10-12 százalékos és pár perc alatt letudható.

Tehát annak, aki sosem megy hegyre, annak durva, de főleg amiatt, mert nem tudja beosztani az erejét.

2022. szept. 15. 16:22
 25/39 anonim ***** válasza:
#24: tehát ha mondjuk Pilis Pap rét vagy Dobogókő megy akkor azért nem lesz ez se gond? Mert annyira rettenet emelkedőkről olvasok a BUBA kapcsán hogy kezdtem aggódni.
2022. szept. 16. 14:41
 26/39 anonim ***** válasza:
0%

#25!

Két dolog miatt olvasol ilyeneket:

1. Olyanok is nekivágnak a BuBának, akik csak síkon szoktak tekerni.

2. Mert kormányzati fejlesztés, azért a teljes ballib sajtó megszakérti, hogy leküzdhetetlen hegyek vannak az útvonalban.

Dobogókő (Pomáztól) kb. egy óra majdnem folyamatos mászás. Itt van Etyek előtt és után van egy-egy emelkedő. Tényleg mászni kell, de úgy emlékszem, hogy 100 méter szint van csak egyszerre. Ami pontosan egy Gellérthegy, ami 7-8 perc egy átlag bringásnak, aki szokott hegyre is menni.

2022. szept. 16. 16:31
 27/39 Alex Fly ***** válasza:
71%
@26: Ha esetleg nem tűnt volna fel, a gond az, hogy azért van az úton az emelkedő, mert direkt raktak bele egy kerülőt, hogy arra menjen. Ha a balatoni kerékpárút valóban a Balaton felé menne, akkor egyrészt jóval rövidebb lenne, másrészt szinte végig síkon lehetne tekerni. Gondolom ha a Kelenföldről a Ferencvárosba mész, önszántadból te sem mászod meg emiatt a Gellérthegyet...
2022. szept. 16. 17:02
 28/39 anonim ***** válasza:
0%

#27!

Ne nyomd fullba a kretént!

Ha nem politika témában kell reagálnod, akkor tök normális vagy, de ahogy bejön a politika, azonnal elveszíted az eszedet.

Valamivel rövidebb lenne és valamivel kevesebb lenne benne a szint. De 800 helyett így is lenne benne 500 méter szint. Akinek 100+ km-en sok a 800 méter szint, az kifingana 500 méter mászástól is.

Tehát az, hogy jóval rövidebb lenne: hazugság.

Tehát az, hogy szinte végig síkon menne: hazugság.

Ahogy az is hazugság, hogy 100 km-t egyhuzamban, 500 méter mászással minden család le tudna tekerni, csak ez az ultra brutál 100 méteres emelkedő jelenti a gondot és a +20(?) km.

Felejtsd el, hogy mit írt a ballib sajtó és csak bringásként foglalkozz a témával!

Nem direkt rajtak bele kerülőt, hanem abba az irányba vitték.

A bringás közlekedésben éppen az a jó (főleg, ha montival vagy), hogy nem csak 1-2 útvonal léztezik. Volt már olyan, hogy Dél-Budáról Észak_Budára Dobogókőn keresztül mentem haza. Mert sokkal szebb volt, mint a Széll Kálmán tér felé menni.

2022. szept. 16. 19:08
 29/39 anonim ***** válasza:
71%

Nem a politikáról van szó töki! Totál igaza van, hogy nem arra kellett volna vinni.

Sajnos múltkör én is belefutottam egy hozzád hasonló agyonikolázott nagyokosba aki kifejtette, hogy a nyilvánvalóan sokkal egyszerűbb, rövidebb útvonalon miért nem lehet kerékpárút. Persze egyik indoka sem volt védhető.

Mellesleg már az szánalmas, hogy ebből a dologból kérdés lett és hogy még mindig itt vitázunk rajta.

Nem akkor nagy szám egyik emelkedő sem. Egy egészséges embernek le kell tudnia tekerni ekkora távot, ennyi emelkedővel! Nem kell nagytányér-kónuszon kinyomni, az is elég ha feltolja!

2022. szept. 16. 19:24
 30/39 anonim ***** válasza:
0%

#29!

A gond csak az, hogy nincs "nyilvánvalóan sokkal egyszerűbb, rövidebb útvonal". Lehet, hogy ennek felismeréséhez tényleg agyoniskolázottnak kell lenni.

Az nem érvelés, hogy kijelented: "Totál igaza van, hogy nem arra kellett volna vinni."

Ez csak a te kis véleményed. Meg esetleg a másik kommentelőé. (Vagy a másik accountodé.)

Én is írhatnék olyat, hogy totál igaza, erre kellett vinni. De én csak akkor írok ilyet, ha utána ki is fejtem a gondolatomat. Aki csak ismételgeti, amit olvasott, annak nincs mit kifejtenie.

2022. szept. 16. 19:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!