Mi van akkor, ha kisebb nyomáson használom a gumimat, mint ami a minimum?
Figyelt kérdés
Az van a 27.5 x 2.25-ös gumim oldalára írva, hogy 2.8 - 4.5 bar között kell fújni bele.
De elég soknak tartom ezt a 2.8 bar-t mountain bike-ra, én olyan 1.8-2 bar körül szeretnék menni vele. Mi történik akkor, ha csak ennyit fújok bele?
2022. máj. 20. 17:59
1/6 anonim válasza:
Nehezebb hajtani.. nagyobb a gördülőellenállás.
2/6 anonim válasza:
Szerintem is sok a 2,8. Én sem fújom 2 bar fölé, pedig 110 kg vagyok. Szerintem használd fokozatosan egyre kisebb nyomáson, és figyeld, hogy viselkedik.
3/6 MGéza válasza:
Minden gumi máshogy bírja az előírt alatti nyomást, a merev oldalfalúak jobban. A hajtogathatónak kell a minimum, különben rövid idő alatt kinyírod, berepedezik az oldalfala. Saját súlyod sem mellékes, a maximum közelében általában nehezebb, 100kg+ emberkénknek érdemes használni.
A többit már előttem írták.
5/6 anonim válasza:
3 dolog : hamarabb elkopik, nehezebb tekerni és felütéses defektet kaphatsz. De 2.25ös gumihoz tényleg soknak tűnik a 2.8. Keress neten kalkulatort, ahol meg lehet adni az adataidat meg a bicikli súlyát és kiírja, hogy mekkora nyomás az ideális.
6/6 anonim válasza:
Belemesz a katyuba, oszt defekt.
Vagy raraksz a 2.25-nel egy picivel nagyobb gumit, pl. egy ilyet:
Ebbe eleg az 1.8 bar :)
37F incel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!