Lesz bármi baja a vízforralónak, ha a minimum szint alatt használom?
Szia!
A vízforraló automatikus kikapcsolása egy "érzékelő"től függ ami jellemzően a készülék fogantyújában kerül építésre. A kioldó a kancsóban felgyülemlett gőztől lép működésbe.Ha extrém kevés mennyiségű vizet forralsz meglehet hogy ki sem kapcsol illetve mivel nem megfelelő a forró gőz mennyisége később kapcsol ki ezzel a túl működéssel károsodik a fűtőszál.
Utolsónak igaza van.
Én is sokszor a minimum szint alatt forralok vele,de megvárom míg felforr és lekapcsolom kézzel,szóval ilyenkor nem hagyom ott felügyelet nélkül.Nekem már évek óta így van,semmi baja.
4 és 5, engem meglep, miért is tennének GŐZ érzékelőt egy forralóba, amikor a hőmérséklet sokkal biztosabb kiindulópont.
Magának a hőérzékelőnek a magas elhelyezése érthető, hogy nehogy a fűtőszál hőmérsékletét mérje és túl korán kapcsoljon le.
De az, hogy a gőzre érzékeljen, nekem teljesen irreális.
Van valami adat arra, hogy Egyes vízforralók TÉNYLEG ilyet használnak?
Szia Vadmalac!
...Helyesbítés: A felgyülemlett FORRÓ vízgőztől...:)
A FORRÓ jelen esetben MAGAS hőmérsékletű elpárologtatott vizet jelent.
Szia Wadmalac!
A vízforraló kancsó belső peremében (pl.:) a fogantyú oldalán vannak apró nyílások amiken keresztül a felforrt víz gőze (mint hőszállító) bejut és működésbe hozza a hőérzékelőt (na).Ha nyitva van a vízforraló kancsó akkor ez nem valósul meg mivel a gőz "elszáll"...(ez így elképzelhető...?:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!