Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kerékpárosok miért nem szokták...

Kerékpárosok miért nem szokták elforgatni a fejüket tekerés közben, hogy néha körülnézzenek?

Figyelt kérdés

Azt figyeltem meg, hogy a legtöbb bringás teljesen mereven tartja a fejét tekerés közben végig, nem néznek el időnként balra-jobbra, hogy megfigyeljék a környezetüket és az ott levő esetleges veszélyeket.

Amikor vezetni tanultam, az oktató belém verte, hogy folyamatosan nézzek körül vezetés közben, 20 másodpercenként egy kis balra és jobbra tekintés, néhány tizedmásodperc erejéig. Szerintem ez nagyon hasznos dolog és már rutinból megy.

Autósok közül sokan csinálják ezt ösztönösen is (sajnos bőven nem mindenki), de bringásoknál szinte sosem szoktam látni. Ez miért lehet?

2022. máj. 7. 18:51
 1/8 anonim ***** válasza:
28%
Kerékpárosok nem feltételezik hogy van náluk gyorsabb jármű is az utakon.
2022. máj. 7. 18:58
 2/8 anonim válasza:
100%
Általánosítás sosem jó. Autósok zöme sem néz balra, jobbra, csak előre, nem érdekli semmi, csak mint a versenyző minél hamarabb odaérjen.
2022. máj. 7. 19:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

2-es válaszolónak adok igazat

Illetve kiegészíteném azzal, (autózok és biciklizek is), hogy az autóvezetés közben egy “dobozban” ülsz, bizonyos pontokat nem látsz még álló helyzetben sem (holttér), míg biciklin ülve azért elég szépen látod a körülötted lévő dolgokat. A sebesség is jóval kisebb illetve sokkal jobban hallod is a környezetet.

2022. máj. 7. 19:41
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Akkor velem még nem találkoztál. Úgy forog a fejem mint a hadihajón a radar. Pont az autósok miatt... :( Sosem tudhatom mikor jön a halál.
2022. máj. 8. 21:57
 5/8 anonim ***** válasza:
53%
Lehet elalszanak vezetés közben mint az autóban is egyesek.
2022. máj. 9. 01:21
 6/8 anonim válasza:
53%
Azért nem néznek szét, mert még a végén meglátják, hogy milyen rusnya vagy.
2022. máj. 10. 12:22
 7/8 anonim ***** válasza:

Van akiknek hátul is van szeme.. 😏

Illetve kerékpárra is szerelhető visszapillantó tükör. 🙈

2022. máj. 10. 13:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Azért körbe pillantok. Az autoban azért forgatod a fejed,hogy lássa az oktató,hogy oda nézel a szemedet nem látja.

Másrészt nincs holttér mint egy autoban az A,B,C oszlopok miatt.

Jobban hallod is a körülötted történő dolgokat.

És autoba ülve a pici de elég fejmozgást nem fogod észre venni,ha mégis sakkor túlközel mentél hozzá.

2022. szept. 1. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!