Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Szerintetek mennyit ér ez az...

Szerintetek mennyit ér ez az országúti?

Figyelt kérdés
[link]
2022. máj. 6. 10:32
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
22%

Miért? Loptad? Vagy mi a fsz?

Amúgy ennyiből nem lehet megállapítani, mivel nem lehet látni mivel van szerelve, milyen állapotban van, mikori, stbstb

Az is kérdéses, bár nem teljesen kizárható, hogy akiknek a régi bringák a dilije, meg gyűjtői, azoknak hogy kell-e

Ha igen, akkor sokat adhatnak érte. A vázért is, ami, mint az alkatrészei újkorában legek kategóriájában volt és kérdés mi hogy lett cserélve mikre azóta és mi milyen állapotban van.

2022. máj. 6. 11:14
 2/13 anonim ***** válasza:

ui.:

Ez több évtizede gyártott bringa, szép állapotra hozva, láthatóan karban tartva.

Ha a tied, akkor tisztában lehetsz pár dologgal és bizonyára van róla képed évtizedekkel ez előttről is, meg meg tudod nemcsak azt mondani, hogy mivel van szerelve, de az élettörténetét is.

Ha loptad, akkor meg keserves kínok közt pusztulj el

2022. máj. 6. 11:16
 3/13 anonim ***** válasza:
ui2: aki használja és használható állapotban tart egy ilyen bringát, az nem feltétlenül akarja eladni így most hirtelen, főleg nemcsak így egy ilyen kép alapján
2022. máj. 6. 11:18
 4/13 A kérdező kommentje:

Dehogy loptam...

Egy bringafelújítos videóban láttam és screenshotoltam.

Csak arra vagyok kíváncsi, hogy mennyit érhet, mert attól függően lehet hogy én is belevágnak egy felújításba.

2022. máj. 6. 11:20
 5/13 anonim ***** válasza:

Akkor mutassad a videót!

És legyen értelmes kérdésed arra vonatkoztatóan, hogy mit akarsz miért felújítani, mivel így önmagába nézve nincs összefüggés a kettő közt, pláne ha nem értesz annyira hozzá, hogy meg tudjad ítélni.

2022. máj. 6. 11:23
 6/13 A kérdező kommentje:
2022. máj. 6. 11:25
 7/13 anonim ***** válasza:

Amúgy a fenti bringa szentimentális értékekkel is bír, minthogy mára már egyedi és hajdanán nagyon komoly kategóriájú bringa volt.

Igaz, ma már lehet jobban vált és jobban fékez egy szinte belépő szintő fék-váltó, talán olcsón lehet (bár kevésbé időtálló és strapabíró?) alu vázat is találni, könnyebbet.

Csapágyak stb minősége annak idején, mikor készült, időt állóra (és talán erősebb igénybevételre) volt tervezve, de kérdés mennyire hogy volt használva-karban tartva, mi hogy mire lett cserélve...

Alkatrészek viszont kétségesek hozzá:

a fékhez még lehet találni fékbetétet, de a váltó, fogaskeréksor és a lánc lehetséges lehet, hogy olyan, ami nem egyezik a mai szabványokkal

Akárcsak a középcsapágy is kérdéses, hogy ekkora méretűt lehet-e manapság találni.

stb

szemlátomást dunlop szeleppel van a gumi (?), így az sem lehet mai darab, csoda, hogy fel lehetett pumpálni és nincs annyira szétrepedezve...

kerékméret is kérdéses, hogy mai szokványos szabványnak megfelel-e

2022. máj. 6. 11:35
 8/13 anonim ***** válasza:

Aha, már belelestem a videóba

Hát... szemre másféle bringára számítottam.

Tévedtem... nem régi profibb cuccokkal, hanem néhány éves gagyi cuccokból lett összerakva, minden cserélve, sok munkaórát és mindent beleölve. Úgy, hogy ma lényegesebb drágábbakká váltak az alkatrészek a szr forint árfolyam, a szr gazdaság, az infláció és a covid miatt, meg a bringák iránti magasabb kereslet okán.

Elsőre 80-as/90-es évekbeli profi versenybringának gondoltam csodával határos módon való állagmegőrzéssel, nem egy régi felújított csepelt láttam benne.

2022. máj. 6. 11:41
 9/13 anonim ***** válasza:
És csoda, hogy talált ilyen méretű/szabványú középrészt még valahol.
2022. máj. 6. 11:43
 10/13 anonim ***** válasza:

Én is most fogok lehet belekezdeni egy bringafelújításba.... fékváltókar szétszedéssel kezdve...

Amúgy értelmesebb lenne kukáznom a bringát és 1-2 alkatrészét eladni, ami még oké

Csak éppenséggel nincs 300 ezrem egy (számomra) normálisabb bringára.

Meg ha később ennek a felújítását folytatom, akkor minden alkatrész olyan lesz, amilyet én akarok, de összességében drágábban fogok kijönni, mint egy újjal.

Szrakodó fékváltókar, amit remélem meg tudok javítani.

Ősrégi váltók-fékek, de működhetnek, talán rugót nem árthatna cserélnem benne.

Valamelyest kopott-kinyúlt lánc, fogaskeréksor, eldeformálódott hajtókar... de még lehet benne még pár ezer km idénre, szükségképpen aztán kuka... (?)

régi szabványú 7-es váltó/fékváltókar/stb amit valami 9/10-es tiagrára kéne cserélni... mindent

kicsit bajos csapágyak...

stbstbstb

alig maradna olyan a bringán, mit nem kéne cserélnem

de talán szétszedve-összerakva-szerelve egy idényt kibírhat még gumicsere, és kisebb javításokkal

2022. máj. 6. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!