A montikon mostanában miért nincs szarv a kormány végén?
Figyelt kérdés
Régebben szinte minden XC bicajon volt szarv, de újabban egyen sem látok. Tiltja valami szabály esetleg versenyen?2022. máj. 3. 02:49
1/15 anonim válasza:
Kiment a divatból. Gyakorlati haszna eddig se sok volt, legfeljebb ha hosszú útra mentél, tudtál fogást váltani. Cserébe volt egy csomó hátránya, beleakadhat dolgokba, a féket se éred el ha a szarvat fogod, stb.
2/15 A kérdező kommentje:
Én hátrányát nem tapasztaltam, ellenben nekem sokkal jobb fogást biztosít például mászáskor vagy sprintnél. Arról nem is beszélve, hogy egy hosszabb túrán néha jólesik kicsit váltani a fogást. Ha meg a fékezést nézzük, akkor egy országútin is lehet ugyanolyan messze az ember keze a fékkartól.
2022. máj. 3. 11:31
3/15 anonim válasza:
Országúti pont azért jó, mert alsó és felső fogásban is tudsz fékezni. Ott csak akkor nem éred el a féket, ha a felső vízszintes részt fogod, de azt ritkán fogja az ember.
4/15 A kérdező kommentje:
Ott is kb. annyit kell átnyúlni a fékezéshez, mint ha a szarvat fogná az ember. Nem mint ha emelkedőn felfelé annyit kellene hirtelen fékezni, lejtőn meg amúgy sem a szarvat fogja az ember.
2022. máj. 3. 13:50
5/15 A kérdező kommentje:
Amúgy van olyan szabály ami tiltja, vagy csak egyszerűen kiment a divatból?
2022. máj. 3. 13:52
6/15 anonim válasza:
Csak kiment a divatból.
Nekem is hiányzik, mert így egy fogással kell végig tekerni. Ami egy hosszabb tekerésnél már nagyon fárasztó tud lenni.
7/15 anonim válasza:
Utolsó: kapható, felszerelhető, szóval fakultatív a dolog.
8/15 anonim válasza:
7: egyre több az olyan markolat, aminek nem lyukas a vége, így nem lehet beljebb tolni. Olyanokhoz nem lehet szarvat feltenni.
9/15 anonim válasza:
#7!
Nem ilyen egyszerű a történet.
A 26-os bringákra való kormányok még úgy voltak tervezve, hogy lesz rajtuk szarv. A karbon kormányokban ott volt egy fém gyűrű, hogy biztosan elviselje a szarv szorítását.
Tehát felszerelhető, csak jó eséllyel tönkreteszed a kormányt.
10/15 A kérdező kommentje:
Nehogy már ez legyen az akadály. Fogsz egy pengét és levágod a végét.
2022. máj. 3. 20:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!