Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Más sem tud komolyan venni...

Más sem tud komolyan venni olyan bicikliseket, akik nem hordanak bukósisakot?

Figyelt kérdés

Most nyilván nem azokra gondolok, akik csak boltba vagy munkába járnak biciklivel, oda én se vennék fel valószínűleg, bár így is történhetnek balesetek. Hanem inkább azokra gondolok, akik sportolónak vallják magukat és sportból bicikliznek.

Van például egy osztálytársam, aki 4 éve biciklizget, van XC meg Triál biciklije is, és ilyeneket mond hogy "megyek edzeni a hegyre", meg oktat arról hogy egy versenyzőnek milyen étrend meg edzésterv kell, de közben meg nincs egy bukósisakja sem, és azt mondta nem is hajlandó hordani. Ami valamiért elég illúzióromboló nekem, és innentől semennyire sem tudom komolyan venni.

Egy ideje úgy vagyok vele, hogy akiket látok biciklizni az edzéseim során és van rajtuk sisak, azok automatikusan komolynak tűnnek. Viszont lehet valaki alatt egy Specialized S-Works bicikli is, sisak nélkül csak valami pénzes hülyegyereknek tűnne számomra.

Más is van ezzel így?

2022. ápr. 28. 16:47
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
56%

De igen, komolyan veszem őket. Semmiféle jogszabályi kötelezettségük nincs a bukósisak viselésére, innentől egyéni döntés és felelősség, az ő dolguk, engem nem érdekel.

Jól is nézne ki, ha a kizárólag az otthon és a sarki bolt között, ott persze bukósisakkal közlekedők lenéznék a 200 km meg 2000 méter szintkülönbség fölötti túrákat tolókat.

2022. ápr. 28. 17:51
 2/16 anonim ***** válasza:
Engem nem érdekel, nem sok ilyet látok, de azt csinál amit akar mindenki.
2022. ápr. 28. 18:00
 3/16 anonim ***** válasza:
16%
Én meg komolyabban veszem azokat, skik közlekedési eszközként használják a biciklit akár sisak nélkül, mind azokat az idiótákat, akik zárt biciklipályának nézik a közutakat(miközben esetleg 2 méterre ott egy kerékpárút is, de az neki nem felel meg)
2022. ápr. 28. 18:13
 4/16 anonim ***** válasza:
56%

#3 Jelentettem a válaszod, ugyanis semmi köze a kérdéshez. Adtál valami alibi választ ugyan, de annak csak annyi értelme volt, hogy kifejezhesd ellenérzésed a kerékpáros társadalom iránt.

Tedd meg azt a szívességet mindannyiunknak, hogy 1) elhúzol innen, 2) a közlekedésben nem veszel részt, kizárólag személyi sofőrrel, lehetőleg a gyalogos közlekedést is minimalizálva - látható ugyanis, hogy nem vagy elég intelligens ehhez.

2022. ápr. 28. 18:16
 5/16 anonim ***** válasza:
24%

4:

Nem csak 3-as, te sem a kérdésre válaszoltál. Emellett a 3-as nem a kerékpáros társadalmat szidta, hanem a taplókat. Gondolom zaokról is megvan a véleménye, akik autó vagy motor versenypályának nézik a közutakat. Ez nem jármű függő.

2022. ápr. 28. 18:57
 6/16 anonim ***** válasza:
0%

5. Köszönöm, így van.

Úgy tűnik, szegény négyeske megszólítva érezte magát.

(Mellesleg válaszoltam a kérdésre, az , hogy ez túlment az ő szövegértési képességén, legyen a saját problémája.)

2022. ápr. 28. 19:07
 7/16 anonim ***** válasza:
27%

#5 Feltétetett a kérdés: mi a véleményük azokról a kerékpárosokról, akik nem viselnek sisakot (válaszom, álláspontom lásd: 1. komment). A kérdező ebben a témában várja a válaszokat.

Erre a nyomorult megemlít egy szerinte létező, kerékpárosokhoz köthető, ám a kérdéshez semmiféle módon nem kapcsolódó problémát.

Ez arra utal, hogy vagy az illető szövegértelmezési képességeivel van gond, vagy a kisebbségi komplexusát kívánja kiélni, vélt vagy valós sérelmeit kívánja ilyen módon "megtorolni". Az első után csak sejtettem, a második válasza után azonban egyértelmű: utóbbiról van szó.

Képzeld el, hogy egy sofőr felteszi a kérdést: "Mi a véleményetek azokról az autósokról, akik sárga lámpánál nyomnak egy kövér gázt, majd épp a piros előtt átcsusszannak?"

Erre megjelenek én, aki kifejtem, hogy "Utolsó féregnek tartom azokat az autósokat, akik a kerékpárutat parkolóhelynek nézik, akár átmennek a sárgán, akár nem."

Nyilvánvaló, hogy a válaszomnak semmi keresnivalója nem lenne a kérdésnél.

#6 Szállj ki, lásd be, nem vagy szint. Persze ha akarod, a moderátor érkezéséig folytasd, számomra szórakoztató :D

2022. ápr. 28. 19:23
 8/16 MGéza ***** válasza:
64%

Gyakorlatilag a 3-as választól lefelé szinte összes értelmetlen, mert belemegy az outis miért nem megy a bringás úton című értelmetlen hadakozásba, ahol mindkét fél védi az igazát és tulajdonképp mindkettőnek valamilyen szinten igazat is lehet adni. DE: Ez nem a kérdés tárgya. Akit ez érdekel nyisson újat, kitárgyaljuk ott.

Kérdező: Egyrészt megvonnám a vállam, mivel saját egyéni felelőssége, hogy mennyire töri össze magát. Mondjuk ha van életbiztosítója akkor kicsit pont nem, mert néz majd nagyot amikor baj lesz és nem akar majd fizetni neki. A hú de menő vagyok kivagyiság meg az előbb-utóbb karmaszerűen bekövetkező(lehetőleg csak tanulságos) esés után el fog nála múlni.

2022. ápr. 28. 19:34
 9/16 anonim ***** válasza:
78%

Nem szelektálom így külön a bringásokat. Annyi igazság van benne, hogy aki a "komoly" bringások nagy része hord sisakot. Értem ez alatt azokat, akik sportként tekintenek a bringázásra, sokat mennek, sokat mozognak bringás körökben. Ezek nagy része elő tud húzni a tarsolyából egy történetet, ahol őt vagy ismerősét megmentette a sisak, vagy megmenthette volna.

Sajnos nekem is van ehhez kapcsolódó tragikus történetem. Előtte is hordtam sisakot, de azóta akkor is felveszem, ha csak elugrok a boltba pár száz méterre.

2022. ápr. 28. 19:44
 10/16 anonim ***** válasza:
3%
3 MTB-m van heti 6x bringázom,soha nem veszek sisakot. Salut!
2022. ápr. 28. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!