Hogyan válhat valaki a hardtail mtb mesterévé?
Szeretném olyan szinten elsajátítani egy 29-es 140-et mozgó merevvázas trail mtb használatát, hogy olyan helyeken tudjak vele menni hatékonyan, ahol mások össztelóssal mennek. Mennyire nehéz?
https://www.youtube.com/watch?v=13US7aufO8Q Például ebben a videóban is merevvázassal megy a csávó egy downhill pályán.
Tizest nagyon lepontoztátok. Pedig annak ellenére, hogy elég sarkosan fogalmaz, neki van igaza. Ha egy sportágban mester akarsz lenni, akkor 120%-ot kell beleadni.
Ha úgy akarsz mester lenni, hogy ráadásul egy, a célra kevésbé alkalmas eszközzel teszed, akkor 160%-ot.
Igen jól leírja a nyolcas csak épp nem veszi figyelembe a valóságot. A kérdezőnek fully-ra sincs pénze,személyi edzőre honnan lenne. Plusz gyerekei is vannak. Nem tud 160% ot teljesíteni. Nincs más lehetőség saját kútfőböl nyomul,amikor csak teheti. Azaz megy amikor csak tud. Más lehetősége nem nagyon van.
Mondjuk:Keres még csapatokat és velük bringázik.
Nem keversz valamelyik válaszolóval? :D Nekem nincsenek gyerekeim, 18 éves vagyok. Egyébként az a hardtail amit venni fogok nyáron így is majdnem 400 ezerbe kerül, abból már használtan lehetne régi fullyt venni, de én inkább a modernség híve vagyok, szóval inkább tanulok hardtail-el, meg most amúgy is egy decathlonos fullym van és ellustult miatta a seggem, alig szoktam kiállni a nyeregből.
Személyi edzőre valószínűleg lenne pénz, a gond inkább azzal van, hogy olyan helyen lakom, ahol 100000% hogy nincs ilyen, időm meg nem lenne feljárkálni mondjuk Pestre délután. Szóval maradtam egyedül + az itteni hegy, esetleg majd hétvégéken fel tudok menni Sopronba, János-hegyre meg hasonló helyekre.
11.: Mert hülyeséget beszél, ahogyan te is. Ez nem olyan, mint a tenisz, úszás, stb., hogy csak csinálod, aztán jönnek az eredmények. Ide a kitartás önmagában édeskevés. Ha lenne közöd a sporthoz, akkor már hallottál volna a "leragad egy szinten" fogalomról.
Fogadjunk, hogy valami xc-s vagy, aki abban mér mindent, hogy milyen gyorsan ér fel a hegytetőre. Itt még éppen hogy fordítva van.
13vagyok...ó tényleg kevertem egyet...
Mindegy a lényeg gyakorolni kell és probálgatni. Nekem sem a semmiből van bringás tudásom. Hetekeig probáltam gyakoroltam és igénybevettem mások segitségét mire eljugottam a bunnyhopp-ig. Az első dirt ugratóig és a többi.
Nem mondom bőven vannak nálam jobb bringások,de gyakorlás nélkül és persze a sport szeretete nélkül sehol sem volnèk.
Menninkell a hegyre gurulni a többiekkel.
Én is mentem a sor végén az hardtail mountival. A sor elején a srác millionál is drágább Hitec-el. Közte meg mindenféle bringa,a 2kanyarnál ugy ott hagytak ,hogy a nyomukat sem találtam. Még a többi hardtail-esét sem.
15. "ne ítélj, hogy ne ítéltess".
Nem ismersz és nem ismerlek.
Fingod sincs, hogy nekem mihez van fingom.
Véleményed nincs, csak ellenvéleményed.
Arrogandciád van. Azt bemutattad.
A technikai (értsd műszaki) hátrányt, egy szintig lehet kompenzálni professzionális tudással. De persze vasalódeszkán nem lehet repülni.
17.: Nem bántásnak szántam, amit írtam, ne haragudj.
Nem akarok belemenni a veszekedésbe, mert nekem úgysem hinnél, és tök értelmetlen is lenne megmérgezni a kérdést.
Ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg ezt a videót, és ebben válaszokat kapsz https://www.youtube.com/watch?v=wbiMZPe8m4M .
Semmi gond.
De a kérdező "hardtail mester" akar lenni.
Ettől a ponttól kezdve a technika nagyjából adott.
Gyakorlás-erősödés-elméleti fejlődés.
És lehet a legjobb hardtailos. Sőt lehet nagyon sok fully-snál jobb.
Többet mondok. Ha úgy alakul, hogy mégis gépet vált, a tudással a háta mögött viszonylag gyorsan lehet a fully kategória egyik legjobbja. Persze egy csomó mindent újra kell tanulnia. De a célra kevésbé alkalmas gépen szerzett rutinja biztosan sok előnyt jelent majd a továbbfejlődéshez.
" De a célra kevésbé alkalmas gépen szerzett rutinja biztosan sok előnyt jelent majd a továbbfejlődéshez."
De ő pont hogy a hardtail mesterévé szeretne válni :)
Technikailag jobban fog fejlődni mereven. Az is kérdéses, hogy hol szeretne bringázni. Magyarországon kevés olyan hely van, ahol feltétlenül szükséges dh bringa. Már ha van egyáltalán olyan.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!