Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Hogyan válhat valaki a hardtai...

Hogyan válhat valaki a hardtail mtb mesterévé?

Figyelt kérdés

Szeretném olyan szinten elsajátítani egy 29-es 140-et mozgó merevvázas trail mtb használatát, hogy olyan helyeken tudjak vele menni hatékonyan, ahol mások össztelóssal mennek. Mennyire nehéz?

https://www.youtube.com/watch?v=13US7aufO8Q Például ebben a videóban is merevvázassal megy a csávó egy downhill pályán.

2022. ápr. 26. 20:38
1 2 3
 11/21 tothp ***** válasza:
100%

Tizest nagyon lepontoztátok. Pedig annak ellenére, hogy elég sarkosan fogalmaz, neki van igaza. Ha egy sportágban mester akarsz lenni, akkor 120%-ot kell beleadni.

Ha úgy akarsz mester lenni, hogy ráadásul egy, a célra kevésbé alkalmas eszközzel teszed, akkor 160%-ot.

2022. ápr. 29. 04:58
 12/21 tothp ***** válasza:
Bocsánat nem a tizest, a NYOLCAST.
2022. ápr. 29. 05:00
 13/21 anonim ***** válasza:

Igen jól leírja a nyolcas csak épp nem veszi figyelembe a valóságot. A kérdezőnek fully-ra sincs pénze,személyi edzőre honnan lenne. Plusz gyerekei is vannak. Nem tud 160% ot teljesíteni. Nincs más lehetőség saját kútfőböl nyomul,amikor csak teheti. Azaz megy amikor csak tud. Más lehetősége nem nagyon van.

Mondjuk:Keres még csapatokat és velük bringázik.

2022. ápr. 29. 07:47
 14/21 A kérdező kommentje:

Nem keversz valamelyik válaszolóval? :D Nekem nincsenek gyerekeim, 18 éves vagyok. Egyébként az a hardtail amit venni fogok nyáron így is majdnem 400 ezerbe kerül, abból már használtan lehetne régi fullyt venni, de én inkább a modernség híve vagyok, szóval inkább tanulok hardtail-el, meg most amúgy is egy decathlonos fullym van és ellustult miatta a seggem, alig szoktam kiállni a nyeregből.

Személyi edzőre valószínűleg lenne pénz, a gond inkább azzal van, hogy olyan helyen lakom, ahol 100000% hogy nincs ilyen, időm meg nem lenne feljárkálni mondjuk Pestre délután. Szóval maradtam egyedül + az itteni hegy, esetleg majd hétvégéken fel tudok menni Sopronba, János-hegyre meg hasonló helyekre.

2022. ápr. 29. 09:02
 15/21 anonim ***** válasza:
52%

11.: Mert hülyeséget beszél, ahogyan te is. Ez nem olyan, mint a tenisz, úszás, stb., hogy csak csinálod, aztán jönnek az eredmények. Ide a kitartás önmagában édeskevés. Ha lenne közöd a sporthoz, akkor már hallottál volna a "leragad egy szinten" fogalomról.

Fogadjunk, hogy valami xc-s vagy, aki abban mér mindent, hogy milyen gyorsan ér fel a hegytetőre. Itt még éppen hogy fordítva van.

2022. ápr. 29. 09:12
 16/21 anonim ***** válasza:

13vagyok...ó tényleg kevertem egyet...

Mindegy a lényeg gyakorolni kell és probálgatni. Nekem sem a semmiből van bringás tudásom. Hetekeig probáltam gyakoroltam és igénybevettem mások segitségét mire eljugottam a bunnyhopp-ig. Az első dirt ugratóig és a többi.

Nem mondom bőven vannak nálam jobb bringások,de gyakorlás nélkül és persze a sport szeretete nélkül sehol sem volnèk.

Menninkell a hegyre gurulni a többiekkel.

Én is mentem a sor végén az hardtail mountival. A sor elején a srác millionál is drágább Hitec-el. Közte meg mindenféle bringa,a 2kanyarnál ugy ott hagytak ,hogy a nyomukat sem találtam. Még a többi hardtail-esét sem.

2022. ápr. 29. 18:09
 17/21 tothp ***** válasza:

15. "ne ítélj, hogy ne ítéltess".

Nem ismersz és nem ismerlek.

Fingod sincs, hogy nekem mihez van fingom.

Véleményed nincs, csak ellenvéleményed.

Arrogandciád van. Azt bemutattad.

A technikai (értsd műszaki) hátrányt, egy szintig lehet kompenzálni professzionális tudással. De persze vasalódeszkán nem lehet repülni.

2022. ápr. 29. 19:21
 18/21 anonim ***** válasza:

17.: Nem bántásnak szántam, amit írtam, ne haragudj.

Nem akarok belemenni a veszekedésbe, mert nekem úgysem hinnél, és tök értelmetlen is lenne megmérgezni a kérdést.

Ha nekem nem hiszel, akkor nézd meg ezt a videót, és ebben válaszokat kapsz https://www.youtube.com/watch?v=wbiMZPe8m4M .

2022. ápr. 29. 21:21
 19/21 tothp ***** válasza:
100%

Semmi gond.

De a kérdező "hardtail mester" akar lenni.

Ettől a ponttól kezdve a technika nagyjából adott.

Gyakorlás-erősödés-elméleti fejlődés.

És lehet a legjobb hardtailos. Sőt lehet nagyon sok fully-snál jobb.

Többet mondok. Ha úgy alakul, hogy mégis gépet vált, a tudással a háta mögött viszonylag gyorsan lehet a fully kategória egyik legjobbja. Persze egy csomó mindent újra kell tanulnia. De a célra kevésbé alkalmas gépen szerzett rutinja biztosan sok előnyt jelent majd a továbbfejlődéshez.

2022. ápr. 30. 08:40
 20/21 anonim ***** válasza:

" De a célra kevésbé alkalmas gépen szerzett rutinja biztosan sok előnyt jelent majd a továbbfejlődéshez."

De ő pont hogy a hardtail mesterévé szeretne válni :)

Technikailag jobban fog fejlődni mereven. Az is kérdéses, hogy hol szeretne bringázni. Magyarországon kevés olyan hely van, ahol feltétlenül szükséges dh bringa. Már ha van egyáltalán olyan.

2022. ápr. 30. 09:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!