Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Ilyen erdei/hegyi utakon...

Ilyen erdei/hegyi utakon országútizni egyedül veszélyes?

Figyelt kérdés

[link] ,18.416626,3a,75y,296.65h,83.28t/data=!3m6!1e1!3m4!1sGrZsi6NaEhJbrcdn_OBT5A!2e0!7i13312!8i6656

[link] ,18.4437798,3a,75y,79.47h,91.68t/data=!3m6!1e1!3m4!1sMT9hDVhKJNVIKGo2699yMg!2e0!7i13312!8i6656

Vannak errefelé ilyen erdei hegyi utak, amiken majd szeretnék túrázni egyedül. Autóval már többször is voltam erre felé, de egy 25 km-es szakaszon kb. egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány másik embert látok. Illetve ha ki zoomoltok, akkor látszik, hogy ezek az utak több kilométerre vannak minden más úttól/civilizációtól.

Ezek a dolgok nem teszik veszélyessé valamilyen szinten? Megmondom őszintén leginkább olyan dolgoktól félek, hogy valami rabló erre jár és leszed a bicikliről mert úgysem látja senki, vagy valami állat megtámad. De félnem kell reálisabb dolgoktól is? Például elesek és nem tudok segítséget hívni stb.

2022. ápr. 4. 20:59
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Látom a linkeknek lett valami baj, ha az egészet kimásoljátok és beillesztitek a keresőbe akkor működni fognak.
2022. ápr. 4. 21:00
 2/15 TR75 ***** válasza:
Szerintem egy dolog van, ami ebben "veszélyes": egyedül vagy, és ha valami baj ér, nem biztos, hogy segítséget tudsz kérni. Ha ilyen túrára mész, előtte szólj valakinek, hogy tudjon róla.
2022. ápr. 4. 21:10
 3/15 anonim ***** válasza:

Rablástól, állattól én nem félnék, szerintem ezek tök irreális parák. A legnagyobb kockázat, hogy baleset ér, és későn találnak meg. Első és legfontosabb, hogy mindig legyen rajtad bukósisak! Csökkenti a fejsérülés, eszméletvesztés esélyét.

Előtte lehet szólni valakinek, hogy merre indulsz, és mikor várható az érkezésed. De vannak erre technológiai megoldások is. Strava prémium előfizetéssel ad nyomkövetés szolgáltatást. Sok kerékpáros GPS-nél is van ilyen funkció. Mikor egyedül montizok, én is szólok a barátnőmnek, és tudja követni a térképen élőben a pozíciómat. Létezik már olyan sisak is, ami érzékeli az esést, és képes jelzést küldeni.

Egyébként nagyon nem kell ráparázni, kicsi az esély, hogy komolyabb baj ér.

2022. ápr. 4. 21:39
 4/15 anonim ***** válasza:
Egy rablónak nem biznisz a kihalt erdőben várnia a prédát. Bringáztam már arra és tényleg alig jár arra valaki. De cseppet sem éreztem veszélyesnek. Bukósisak, pótbelső, folt és szerszám készlet, valamint telefon legyen nálad!
2022. ápr. 5. 01:33
 5/15 anonim ***** válasza:

Legyen nálad telefon meg defektelhárító szett és nem lesz semmi bajod. Rabló nem megy kihalt erdőbe, mert mint mondtad, nincs ott senki, akit ki lehetne rabolni. Főleg, hogy egy biciklist utól se ér.

Magyarországon nem él olyan állat, ami egy biciklisre veszélyes lenne, főleg ha az úton mész, nem a bozótban. Vaddisznó, medve, farkas mind elmenekül már akkor, amikor te még egy kilométerre vagy tőlük. A legveszélyesebbek az őzek, mert abból sok van és előszeretettel futnak keresztül az úton, de azokat meg látod előre és le tudsz lassítani.

2022. ápr. 5. 07:37
 6/15 TR75 ***** válasza:
Azért egy vaddisznó kocát a kis csíkos malacaival jobb elkerülni.
2022. ápr. 5. 08:41
 7/15 anonim ***** válasza:
Egyik ismerősöm természetfotós, órákat ül lesben mozdulatlanul, hogy vaddisznót tudjon fényképezni. Egy biciklisnek esélye sincs még csak a közelébe kerülni se.
2022. ápr. 5. 09:27
 8/15 anonim ***** válasza:
Egyedül mindig veszélyesebb mint tarsaságban.. ha bármi van, jó ha van egy társad aki pl hív mentőt... sajnos saját tapsztalat, hogy egyedül előfordulhat, hogy páran elmennek melletted... és motorral összetörve magam, törött bordákkal, es 180fokban kifordult combcsonttal 45percet feküdtem egy arokban.m mire méltóztatott nem elmenni mellettem egy autós.
2022. ápr. 5. 10:00
 9/15 anonim ***** válasza:

#7!

Én már többször találkoztam vaddisznóval. Volt, amikor hamarabb éreztem meg a szagukat, mint megláttam volna őket. Egészen közel vonultak át előttünk.

De olyan volt, hogy kidugta a fejét két fa közül a közelemben.

Minden eseten megálltam és megvártam, hogy elmenjen, semmi gond nem volt. Vadnyulakat már többször megleptem. Volt olyan, hogy másfél méterről néztük egymást. Éppen a bringa tudja meglepni őket a sebessége miatt.

Kicsi malacokkal is lehet találkozni, mert ők még figyelmetlenek.

De alapvetően mindegyik kerüli az embert.

Egyedül a szarvasfélék lehetnek veszélyesek párzási időszakban, mert akkor rohannak ész nélkül. Ebben az időszakban, ha átrohan előtted egy, akkor azonnal meg kell állni, mert jön a következő.

Csordában közlekedve pedig azért veszélyesek, mert csak a legelső figyel, a többi vakon követi.

De egy átlagos kiránduló sokkal veszélyesebb a brigásokra és jóval többel is lehet találkozni.

2022. ápr. 5. 10:53
 10/15 anonim ***** válasza:

A rablók nem az erdőben vadásznak rád, sokkal valószínűbb egy népes buszmegállóban a kirablásod egy városban... m8nt egy erdei úton...

Vadállatoktól meg nem kell félni, örül i kell és megtisztelve érezni magad, ha egyáltalán van olyan szerencséd, hogy láss valamit.

2022. ápr. 5. 16:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!