Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Nem tudom leszedni a fogaskosz...

Nem tudom leszedni a fogaskoszorút?

Figyelt kérdés
Racsnit szeretnék cserélni a bringámon, azonban a régi sort nem tudom róla leszedni. Kiszedtem a kereket és a gyorszárat, és a kazettaleszedőt bedugtam a megfelelő végébe, arra ráfogtam egy franciakulcsot, de hiába próbálom lecsavarni, nem járok sikerrel. Néztem tutorial videókat, és elméletileg láncos leszedő nélkül is le kellene tudnom szedni. Lehetséges hogy csak rá lenne szorulva? Vagy nem is fog menni láncos leszedő nélkül? Nincsen szervíz a közelünkben ezért jó lenne ha magam tudnám megoldani otthon, de hiába erőlködöm az említett módszerrel, egy centit sem mozdul. Mit tudtok tanácsolni?
2022. márc. 9. 17:43
 1/6 tothp ***** válasza:
54%

Ha kazettás az agyad akkor láncos kulcs nélkül nem lehet leszedni, mert arrafelé kell kitekerni, amerre szabadon fut. Tehét a láncos kulccsal ellen kell tartani.

A sima menetes racsni leszedhető, csak jófelé kell tekerni.

Ha a szerszám be van téve a helyére, mindenesetre tedd vissza a patentszárat. így nem fog kifordulni.

2022. márc. 9. 19:29
 2/6 tothp ***** válasza:
Ha van egy darab (30-40 cm-es) láncod, meg egy 200mm-es lapos reszelőd, abból tudsz egy rögtönzött láncoskulcsot csinálni.
2022. márc. 9. 19:31
 3/6 anonim ***** válasza:

Hátmosttalánelőször tisztázzuka fogalmakat!

Racsni, vagy fogaskoszorú? Mondjuk fogaszkoszorú nem nagyon van a kerékpáron, kazettás agoyn lévó lánckeréksorra gondoltál talán? Vagy mire?

Ha a kulcsot bedugod és elkezded az óramutató járásával ellentétesen tekerni és forognak a lánckerekek akkor oda kellene a láncoskulcs.

Egy fadarabbal is megoldható. Tedd le a földre a kereket, támaszd a fát a földre és valamelyik lánxkerék fogához, a megfelelő irányban.

2022. márc. 9. 23:31
 4/6 anonim ***** válasza:
A rögzítőanya fogazott, annak kell egy kis erő mire átpattan
2022. márc. 9. 23:31
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi az a kezettaleszedő?

Kell egy célszerzám a zárókupakhoz és egy villáskulcs, valamit a "láncos kés".

2022. márc. 10. 01:37
 6/6 Alex Fly ***** válasza:

Először is tisztázzuk: menetes vagy kazettás?

Előbbi esetében elég a leszedő, kazetta esetén kell láncoskulcs is. Ha menetes ~s nem tudod megmozdátani, akkor ennek egész egyszerűen az az oka, hogy a racsni úgy rászorult az agyra, hogy a franciakulccsal nem tudsz elég erőt kifejteni ahhoz, hogy megindítsd. Házilagos megoldásként húzz rá egy méteres csövet és azzal próbáld. Vagy fogd be a racsnileszedőnél fogva az egészet egy satuba és a kereket megfogva egy hirtelen "balkanyarral" megindíthatod.

2022. márc. 10. 16:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!