Szerintetek mennyi a reális távolság melyet egy nap biciklizéssel meglehet tenni?
Gondolkodtam rajta, hogy a nyáron egy biciklivel, illetve egy háti táskával nekivágnék itthonról (Kárpátaljáról) Rómának. Már elkezdtem beszerezni a szükséges felszerelést, tervezem az úti tervet, csak nem tudom, hogy hány km-t lenne reális megtenni egy napon, természetesen úgy, hogy útközben megállva aludni, esetenként pihenni. Bárki akinek van tapasztalata ilyen hosszabb bicikli túrák tekintetében, örömmel várom a válaszát.
F/17
Igen, egyetértek a #3-mal! Normális biciklis zsákokat kell venni!
Nem feltétlenül ilyen drágát, de csomagtartóra akasztósat.
A váci Piaristák is voltak, ill. mennek idén...
Esetleg lehet jó ötlet megkeresni őket, hogy csatlakoznál hozzájuk.
Biztonságos lenne, hogy lenne kísérő autó.
Edzettségtől biciklitől, meg útvonaltól is függ.
Azért előtte mindenképpen érdemes nagyobb távokat megtenni, hogy érezd azt, hogy milyen.
Én kísérőautó nélkül olyan 70-80 at mondanék, bármi közbejöhet egy defekt, kimerültség stb. Hegyen fel pedig 50km a max elég kimerítő tud lenni és idő mire kipihened a dolgot.
Ahogy előttem mondták ne hátizsákkal menj, ilyen hosszú útra relative sok cuccot kell vinned, szóval az se biztos hogy elférne egy táskában, plusz a hátad alapból le van terhelve, ne terheld tovább feleslegesen.
Én először egy Balatonkerülést csinánék a helyedben felkészülésképpen, egyrészt hogy lássad az akadályokat, másrészt pedig hogy tudd a limitjeidet.
Edzettségtől, bringátol, illetve változó tényezőktöl függően napi 100-150km simán hozható.
De te csomagos turát mész az más. Eleve nem csak a bringát kel vinni hanem.rajta a motyót így viszont a 100 lenne a max. Több is kiférne a csövön valszeg de az a következőnap rovására menne.
Másrészt 17évesen nem javaslom a dolgot. Igazából nem vagy a magad ura. Azaz a szüleid felelnek érted.
Ha mégis akkor sem egyedül.
Ez a piaristás történet jól hangzik....bár tudtam volna róla előbb.
Ja a balaton kerülés is jó ötelet,legalább nagyjából tudod mire számits.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!