Milyen távolságot szoktak menni egy-egy futamban a bringások hegymenetben fölfelé? 2-5km szokott lenni, vagy előfordul, hogy mennek akár 20-30km-t is?
maraton versernyen vannak 2-4km es emelkedők.
Xc futamon néhányszáz méter.
Többnapos maraton versenyeken akadnak hosszú emelkedők. De azért 20-30km nyi emelkedő kevés helyen van.
Persze ha több hegy van akkor hamar gyülnek a km"ek felfelé is.
Mi az a "futam"?
Versenyre gondolsz? Milyen versenyre?
Profi versenyeken vannak olyan hegyi szakaszok, ahol akár ötezer méter szintet is összegyűjthet a mezőny. Ez bőven 50+ km hegymenet.
20-30 km hegymenet egy random edzésen is simán összegyűlik.
Outi vagy monti érdekel?
Gondolom hazai, amatőr, nyílt versenyről érdeklődsz.
Ja, én outira gondoltam(3).
Montis versenyeken nem vagyok otthon.
120km-en hosszútávú mondjuk 3500-4500m szint szokott lenni
középtávú:60-80max km
rövdtáv:25-30km
XC-n nincs egyben sok szint, hiszen a kör is csak pár km-es.
Úgy emlékszem, hogy a leghosszabb haza maraton verseny a 2018-as Duna Maraton volt. Elvben talán 115 km volt, én 118-at mértem és 3000 szint mellett. Inkább 2500-3000 szint szokott lenni hosszútávon.
A 2019-es Mátra Maraton (hosszútáv) csak 88 km-es volt, de ehhez 2550 feletti szint társult, tehát arányaiban keményebb volt.
Tudom, a kérdés nem az volt, de ha már szóba került...
Az említett Mátrán találtam 2 db 50 perces mászást. Ha nagyon akarom, akkor 3-at. De ezeken persze van egy kicsit sík és lejtő is, hiszen a terep már csak ilyen.
A '18-as DM-en pedig a harmadik Dobogókő mászás kb. 1 óráig tartott nekem.
A Top 5 versenyző egy másik dimenzió. De ha csak most kezded, ez az idő is elég kemény lenne neked.
Rövidebb távokon nincsenek ilyen hosszú mászások.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!