1/6 anonim válasza:
Nem feltétlenül. Sok mindentől függ, milyen a jelenlegi alkatod, testösszetételed, hogyan és mennyit tekersz stb. Ha sok rajtad a zsír és sokat tekersz, ezáltal fogysz akkor vékonyabb is lehet. Ha döntően hosszú távokat mész, kis erőkifejtéssel pörgetsz alacsony fokozaton akkor sem kell nagy izomtömeg növekedésre számítani. A hosszan tartó terhelésnél a szervezeted az izomfehérjéket is bontja bizonyos mértékben, és az hosszantartó alacsony erőkifejtés sem szolgáltat ingert az izomtömeg növekedéshez. Ha lassan tekersz nagy erőkifejtéssel, döntően rövid távokat mész vagy sprintelgetsz, akkor nagyobb erőfeszítésnek van kitéve az izom, amelyre bizonyos mértékű növekedéssel reagál. Ha megnézed a profi országúti kerékpárosokat akik többszáz kilométereket tekernek, nekik sincs különösebben vastag combjuk, csak a felső testükhöz képest fejlett. Ellenben a pályakerékpárosoknak, akik csak rövid sprinteket mennek teljes erőbedobással, brutálisan vastag a combjuk.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2022. febr. 20. 16:36
3/6 tothp válasza:
Én anyámat a sírba vittem, mikor az évzáróra vett új öltönyömet a következő évnyitóra "kicombosodtam". Egész nyáron szinte mindennap tekertünk. Bükkbe fel, onnan le. KM óráink még nem voltak, de a szünet alatt simán letoltunk 1500-2000 km-t. Szóval lehet.
4/6 okoskatörp válasza:
Azt hiszem, a(1) mindent elmondott.
Azt azért hozzátenném hogy ha gyenge a comb és farizom, már a laza bicajozás is rendbe rakja. Általában dögös feneket csinál a bicaj mindkét nemnél, érdemes tekerni. :D
5/6 kloha válasza:
Okoskatörpöt csak megerősíteni tudom. Két éve már télen se szállok le a bicajról itt Pesten. Csak azzal közlekedem. A párom (csajom:) ) imádja a fokhagyma hátsómat és a feszes lábizmaimat. :P
Viszont alkatilag nekem nem vastagszik a combom, pedig szoktam "állós" meneteket csinálni itt a munkába menet-jövet. De ezt tényleg csak rövid távon szoktam, mert 48 évesen nincs akkora kondim. (pláne covid után!)
6/6 Szávai István válasza:
Kis távokat pörgetek a kertbe járva( 2x, 4x 10 km), de azt naponta, nyélen. Egyszer két hónapig kőműveskedtem, talicskázás, lapátolás, na, gondoltam, most még vastagabbak lesznek a combjaim. Tévedtem. lefogytak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!