Mennyiből lehetne a mounten bikeomra versenybicikli kormányt tenni a hozzávalókkal együtt?
A kormány maga olcsó és egyszerű, de a váz geometriája nem ahhoz igazodik. Valószínűleg kényelmetlen lesz. A fékváltókarok drágák, és nem kompatibilisek a monti fékekkel. Kivéve ha hidraulikus tárcsa, de az még drágább, és figyelni kell a kompatibitásra, hogy minden csak ásványi vagy DOT fékolajos legyen. A két rendszer nem keverhető. Aztán a váltók is csak bizonyos (talán 9?) fokozatig kompatibilisek.
Én egy olcsó, V-fékes trekking gravelesítésén gondolkodtam egy ideig. Ez montinál is működhet. Ott úgy oldottam volna meg, hogy a Tektronak van V-fék kompatibilis fékkarja, a váltókarokat pedig meghagytam volna a koskormány felső részén. Egy rövidebb kormányszárral talán meg lehetne csinálni úgy, hogy kényelmes legyen, de hogy hogy viselkedne vele a bringa, az jó kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!