XC versenybicikli alkalmas edzéshez/fogyáshoz/túrázáshoz?
Túlsúlyos vagyok, kb. másfél hónapja váltottam életmódot. A biciklizést már 2 és fél éve űzöm, de eddig csak így hébe-hóba, ezt az is mutatja, hogy ez alatt a két és fél év alatt nagyjából 3000 km-t tekertem összesen.
Viszont az életmódváltásom miatt elkezdtem aktívabban tekerni, igyekszem minden második nap kb. másfél-két órát tekerni terepen, az itteni kb. 15 km hosszú gáton amin egy kavicsos út van.
Viszont most egy össztelós 27,5-ös montim van, vastag gumikkal, nehéz vázzal, még kulacstartót sem tudok rá tenni, ez is befolyásolja az edzéseim hosszát, mert a vége felé már szenvedősebb vele.
Arra gondoltam, vennék egy komolyabb kategóriájú 29-es merev XC biciklit. Ugyan arra használnám, mint a mostanit, csak valószínűleg hosszabb távokon. Illetve lehet túráznék vele aszfaltos bicikli úton is, bár ahhoz lehet gumit cserélnék.
Összegezve a kérdés: XC monti alkalmas edzéshez, fogyáshoz, túrázáshoz? Csak mert egy külföldi biciklis discord csoportban erre a célra szinte mindenki az országúti biciklit ajánlotta, de erre felé nagyon rosszak az utak + amúgy is utálok forgalomban tekerni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!