Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Milyen kerékpárszállítót kéne...

Milyen kerékpárszállítót kéne venni?

Figyelt kérdés

Autóhoz lenne szükségem egy kerékpárszállítóra. A kocsin nincs vonóhorog illetve tetőcsomagtartóm sincs. Tudom hogy van hátsó ajtóra való, de azokat valahogy nem nézem túl stabilnak, ami meg már az lenne és zárható is hogy se a bringákat se magát a szállítót ne nyúlják le, azok már súrolják a 90-100 ezer forintot árban...

De mégis, melyikkel járnék jobban, min. két felnőtt bringához? Összsúly "szárazon" kb. 33 kg.

Ha vennék egy tetőcsomagtartót és rá szállítót ugyanannyira jönnék kb. ki mint egy csomagtérajtóra valóval, de akkor azok még nem zárhatóak és rendőr is beleköthet.

2022. jan. 3. 15:13
 1/7 anonim ***** válasza:
Tetőcsomi + thule freeride. Zárható, stabil. Használtpiacon is érdemes körülnézni.
2022. jan. 3. 16:13
 2/7 nemaRendőrség ***** válasza:
Tetőcsomagtartót másra is tudod használni, a visszapillantó blokkolót nem
2022. jan. 4. 11:18
 3/7 A kérdező kommentje:
Nekem is az szimpatikusabb, az lesz szerintem is. Köszönöm
2022. jan. 4. 11:41
 4/7 anonim ***** válasza:
Bringasok nem kerekparral szoktak elindulni otthonrol? :) Persze olyat is szoktam latni, hogy autoval feljonnek Dobogokore, atulnek a kerekparra es elgurulnak a bufeig :)))))
2022. jan. 4. 16:03
 5/7 anonim ***** válasza:

4: Eléggé leszűkítené a lehetőségeket, ha az ember csak az otthona körül bringázna. Egy MTB esetén például elég kevesen laknak olyan környéken, ahol otthonról egyből a hegyre lehet tekerni. De amúgy is gyakran van szükség autóra egy szép bringás hely, vagy kerékpárút eléréséhez. Nyaralni is járnak az emberek, ahová szeretik magukkal vinni a bringát.

Egyébként nem jellemző, de én már többször mentem úgy a Balatonra bringázni, hogy 70 km-re lakok onnan. Sok szép helyet sikerült így felfedezni, mert többnyire a forgalomtól távol, gyakran földúton, ösvényeken megyek. Amikor több napos túrára megyek, azt szeretem így szervezni. Olyankor belefér az időbe.

2022. jan. 4. 16:34
 6/7 anonim ***** válasza:

Dobogokőre feltekerek. De Szilvásárad már messze van...pláne hogy ha versenyezni megyek. A szépemlekü külföldi maratonokról nem is beszélve... meg nyaralásnál is egèsz jók, ésszerűbb ott bringázni mint autozni. De oda is elkell jutni,cuccal.

Na én az autóba teszem ezért is vettem kombit. Ha nem oda akkor tetőre,csak ne álljbe a garázsba ha fent vannak a bringák.

2022. jan. 4. 19:03
 7/7 anonim ***** válasza:

6: Na igen, mindennek megvannak a hátrányai. Sok ilyen sztori van, hogy valaki beállt bringákkal a tetőn a garázsba. De figyelni kell a fákra is a kisebb utcákban, parkolókban.

A tetőn szállítás előnye, hogy a csomagtér szabadon elérhető, a bringák nem kapják az út porát, eső esetén a kerék által felvert sarat. Parkolás során nem korlátozzák a helyet, koccanáskor nem valószínű, hogy sérülnek. Cserébe észben kell tartani, hogy ott vannak, és nyáron a bogarakat rendesen begyűjtik. A légellenállást is itt növeli a legjobban, ami magasabb fogyasztásban mutatkozik meg.

A csomagtérajtós megoldás előnye egyedül az, hogy nem kell hozzá tetőléc vagy vonóhorog. De ha belelóg a rendszámba, lámpába, akkor venni kell rá kiegészítő világítást, rendszámtáblatartót, esetleg szürke rendszámot. A fényezést ki tudják kezdeni a rögzítési pontokon. A csomagtartó nyitása felejtős, ha fent vannak a bringák.

A csomagtérajtóra rögzíthetőből is valószínűleg olyan kell, amire kiegészítő lámpa és rendszámtartó kell. Itt viszont legalább ki van építve a világításnak az áram. A bogarakat nem gyűjti a bringa, viszont esőben a sarat felverheti rá az autó. Ide a legkönnyebb feltenni a bringákat, mert nem kell magasra emelni. Jobb típusok lehajthatók, így elérhető a csomagtér is. A legnagyobb hátránya akkor van, ha nincs vonóhorgod, mert annak a beépítése komoly költség. Parkoláskor figyelni kell rá, korlátozhatja, hogy hova férünk be.

2022. jan. 4. 20:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!