Mi a véleményetek a hátsó ajtóra szerelhető kerékpárszállítókról?
A tetőcsomagtartóra szerelt biciklitartóval szemben az a hátránya, hogy amíg rajta van a bicikli, nem lehet kinyitni a csomagtartót, mert a bicikli súlya nagyon megterhelné az ajtózsanért és a teleszkópot.
A közlekedést nem zavarja, mert a bicikli az autó szélárnyékában van. Ezért jóval kisebb léglellenállást okoz, mint a tetőn levő.
Az a problem, hogy sedan-on kitakarja (szinte tuti) a lámpáidat. Féket és/vagy indexet, ami azért cudar.
Van vonóhorogra tehető, az egy fokkal jobb (mert akkor már a lámpák kivezetéseit is meg tudod oldani).
De muszálymegoldásként, ésszel, legtöbbször jó kompromisszum. Normálisan rögzítve a hevederekkel sincs gond, stabilan tart. De macerás, annyi fix.
"Van vonóhorogra tehető, az egy fokkal jobb"
Csak akkor meg jön a szürkerendszámos mizéria.
Szerintem jarj utana a szabalyozasnak, mert ha jol tudom nem olyan regen valtoztak az idevonatkozo passzusok. Ha jol emlekszem kulon szurke rendszamot kell intezni, kulonben bunti lesz a vege!
En egy mozdulattal kiszedem a kerekeket, beteszem a bringat a csomagtartoba es kesz. (3 bicikli es 3 felnott is elfert mar az automban - versenyre mentunk - pedig Peugeot 107-esem van) :)
Én a tetőcsomagtartó mellett döntöttem, és nem bántam meg. Az egész kijött 33ezer Ft-ból: bontott, gyári keresztrúd, és rá minőségi, zárható Thule tartó.
A csomagtérajtóra szerelhetővel össze lehet cseszni az autó fényezését elég könnyen, főleg egy gagyival. Ha a rendszámot vagy a lámpát kitakarja, akkor kúrogathat a rendőr. Ha ezeket orvosolod pótlámpával és szürke rendszámmal, akkor ez a megoldás már sokkal drágább, de a 15ezerből amúgy is gondolom, hogy a kategória alja jön ki, amiről szabadon, fél perc alatt az szedi le bringát, aki akarja, és jó eséllyel pár év alatt szét is hullik darabjaira (van ilyen a családban). Emellett az út mocskát felveri rá az autó, ha esetleg van egy kis eső, és a csomagteret nem igazán tudod használni.
A tetőre kicsit macerásabb felrakni a bringát, itt a bogarakat tudja gyűjteni, és figyelni kell, hogy ne menj be alacsony helyre vagy fa alá. Viszont olcsó, nem lehet belekötni (20ezer alatt már zárható, minőségi, Thule tartó kapható). Jófogáson 15-20 ezer körül már Thule keresztrudakat is ki lehet fogni, de a tartót is veheted akár onnan. 30-40ezer Ft-ból egy nagyon jó minőségű tetőre való tartót össze lehet legózni, amiről feltűnés, rombolás nélkül nem lehet levenni a bringát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!