Szobakerékpárnál a 3,5 kg-os lendkerék kb. mekkora ellenállást képes produkálni?
Gondolkozok rajta, hogy veszek egy szobakerékpárt. Van trekking biciklim, de mostanában a hideg időszakban nem tudom magamat rávenni, hogy települések között tekerjek, de kellene valami, mert hiányzik a tekerés... Leginkább ezt a modellt néztem ki:
Mágnesfékes. Nekem igazából annyi elvárásom van, hogy csendes legyen és JÓL meg tudjam dolgozni magam, ha sok a fölös energiám.
"mostanában a hideg időszakban"
mimiii? 10 fok van! rommá izzadva jöttem haza az előbb, pedig csak bó'tba mentem, nem is edzeni! :D
Alaposan gondold át akarsz-e szobabiciklit! Nem fogod annyit használni mint amennyit most tervezel vele. Totál felesleges kiadásnak fogod gondolni néhány hét múlva. Tapasztalatból mondom! Én vettem egy görgőt és tekertem is elég sokat, de meunja az ember nagyon hamar.
Az ellenállást pedig nem a kerék tömege adja hanem a mágnes fék.
Ennyi pénzért inkább szerezz be normális ruházatot és csak tényleg nagyon vacak időben ne menj el tekercselni. 5-10-20 km-t 0 fokig simán ki lenet bírni.
Görgőzni (szerintem) csak felépített edzéstervekkel lehet. Ha csak úgy elkezdesz tekerni, mintha kimennél, az nem fog működni.
Ismertem olyat, aki 3-4 órát is tudott görgőzni.
Én mindig eltervezem, hogy mennyi ideig, milyen pulzuson, bemelegíssel, levezetéssel, milyen típusú ezdést fogok csinálni és ehhez még van egy bringás video válogatásom, amit csak görgőzés közben nézek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!