Létezik kerékpárra dinamós-akksis lámpa?
Ezt a megoldást agydinamóval szokták kombinálni.
És úgy kell keresni, hogy "állófényes lámpa".
Mondjuk állófényes lámpákba kondit szoktak tenni, nem akkut, azok olyan fél perctől egy-két percig világítanak megállás után.
Dinamóról folyamatosan töltött akkussal én nem találkoztam még. Gyanítom, hogy azért, mert nincs rá szükség.
Amikor mész, a dinamó adja az áramot. Amíg menet közben alkalmilag megállsz, a kondi is elég. Amikor parkolod a lovat, nincs nagyon igény, hogy órákig égjen a lámpa.
És az akkuk ára és élettartama is rontaná az eladhatóságot meg a használhatóságot.
"ezzel biztosítva az egyenletes fényerőt"
Ha a dinamó miatti vibrálásra gondolsz, azt egy kondenzátor kivédi.
Nem gombakkumulátort? A nejem bringáján akkor is világított, ha két hónapig elő sem vettük és csak a világítást kapcsoltuk be. Annyi idő alatt egy kondenzátornak ki kellett volna sülnie.
#4:
Lehet, hogy némelyikbe olyan elemet tesznek, mint a számítógépek alaplapi memóriaeleme. Én még olyat nem láttam.
Tény, hogy nem szedtem szét, de ahogy viselkedett, az inkább akksira utalt mint kondenzátorra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!