Milyen biciklit vegyek ezekkel a paraméterekkel? L/23
Szóval biciklivásárláson gondolkodom, de sajnos nem értek hozzájuk, ezért kéne egy kis segítség.
23 éves lány vagyok, 71 kg, 173 cm, jelenleg fogyózom és sportolni szeretnék. Annyi féle bicikli van, melyiket érdemes megvennem?
Olyat szeretnék, aminek kényelnes az ülése, könnyű felülni rá, ezért rögtön a citybikeok tetszettek meg, de kérdés, hogy ezekkel lehet-e kicsit egyenetlenebb talajon is közlekedni pl földút?
Semmiképp nem akarok görnyedni rajta, tényleg jó lenne ha kényelmes lenne, de azért mehessek vele normálisan,tempósan nem csak aszfalton..
Hozzáértők, segítenétek?
#10: azt ugye tudod, hogy a trekking magyarul túrakerékpár? Pont hogy hosszú KÉNYELMES túrákra való, meg közlekedésre.
Értem én, hogy te csak színes tour jelmezben kopogós klipszes cipőben tudod elképzelni a cukrászdába megérkezést, de a kényelmes (zselés + rugós) nyeregnek pont az az értelme, hogy akkor is kényelmes, ha kb. függőlegesen ülsz rajta, és utcai öltözetben, szoknyában, farmerban is használható.
Trekkingel simán le lehet tekerni 200km-t egy nap, de 100-at még teljesen felpakolva cuccokkal sátorral is.
Egy városi 5-10km ingázásról csak annyit, hogy de, rengeteget számít. Sokkal többet fogysz ha napi 15km-t letekersz kényelmes tempóban MINDEN NAP, mintha heti 1x elmész "sportolni".
Az előre döntött hát nagyon megterheli a csuklót, a nyakat, és a gerinc pont hogy rosszabb irányból kapja az ütéseket a nyeregtől. Nem ketséges, így lehet a legnagyobb teljesítményt leadni, es a légellenállásod is jelentősen csökken, de ez egyedül versenysportban számít.
#11!
Értem, hogy tele vagy frusztrációval és itt próbálod kiélni, de ezzel inkább fodulj pszichológushoz. Szépen beáraztad magad emberileg (csak színes tour jelmezben) és szakmailag (kopogós klipszes cipőben) is a hozzászólásoddal.
És persze véletlenül sem írtam azt, hogy hogy heti egyszeri sportolás hatékony módszer a fogyáshoz. Tehát a vitakultúrád is nulla, hiszen előadtál egy szép szalmabábozást.
A többi mondatod pedig szóra sem érdemes.
6. Vagyok akit 1x már leszoltak.
Tudom hogy nem csak versenysport létezik de ha a fogyás a cél akkor nem rekreaciós vagy bármijócsakmozgj sport kell. Ahogy a boltba járás sem sport úgy 15km/h-val történő kényelmes gurulás sem.
Akárhogy nézzük aki fogyni akar annak valami megterhelőt kell csinálnia az pedig nem kényelmes. A zsirégetés folyamat pont ellenkezője a mint a hízás amit lehet kényelmesen csinálni.
Amugy egy gravel kell,az a legcélszerűbb ha valoban fogyni is szeretne nem csak gurulni. Azzal lehet haladni igazábol mindehol ahová civil merészkedik. A többi (hobby) versenyzőknek van.
#16: Gravellel is lehet 15km/h-val gurulni, mégsem fogysz tőle jobban. Egy valamire való gravel bike 600e környéke, azt az vegyen, aki már konolyan gondolja.
Egy kényelmes "egyenes hátas" tempó az 25 km/h, ha minimálisan megerőlteted magad akkor 30 felett simán lehet tartósan haladni (vízszintesen).
Ha ennél gyorsabban akarsz menni, 40-50-es tempókkal, akkor kell az országúti, vagy gravel, bár egy kezdő biciklisnek még a 20 km/h-t sem ajánlanám jó szívvel földúton/kavicsoson, mert az eleje igen könnyen el tud menni, és azt nem fogja meg rutin nélkül. Én 4 éves korom óta bicajozok (33 éve), forgalomban 10 éves korom óta tekerek, pesten 18 éves korom óta, meg nem pánikolok be, ha megcsúszok
16 vagyok.
"Egy kényelmes "egyenes hátas" tempó az 25 km/h, ha minimálisan megerőlteted magad akkor 30 felett simán lehet tartósan haladni (vízszintesen)."
Hol,mikor,mivel,milyen edzettséggel?
A 20-as átlag alig van meg nekem,pedig bőven nem vagyok egy darabszar bringás. Slick gumikkal 26"os kerekeken.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!