Rosszul lett befűzve a biciklikerék, ki a hibás?
Rendeltem interneten egy dinamós kerékagyat. Ezt a kerékagyat elvittem egy kerékpár szervizben, ahol kértem, hogy fűzzenek be nekem egy felnit, hogy komplett kerék legyen belőle. El is készült a kerék, viszont van egy gondom vele. A dinamó nem szimmetrikus, és a szervizben ezt nem kompenzálták, így a felni síkja nincs középen.
Én ugyan a rendeléskor nem jeleztem, hogy igazítani kell a felni síkján, de ők sem kérdeztek. Úgy gondolom, ezt nekik észre kellett volna venniük.
Kérdés, hogy ilyenkor ki a hibás?
Eleve azért mentél szervízbe, hogy szakszerűen fűzzenek be neked egy agyat.
(Rosszul te is meg tudtad volna csinálni teljesen önállóan.) És ezért még fizettél is.
Nem a te dolgod a hozzáértés.
Még ha úgy állítottál volna be hozzájuk, hogy viszed a felnit, meg egy marék küllőt, hogy ezt rakják neked össze, akkor is nekik kellett volna figyelmeztetniük, hogy a küllők fele nem lesz jó.
"a rendeléskor nem jeleztem, hogy igazítani kell a felni síkján"
Na ezt a részt nem értem.
Ha van egy agy meg egy felni, akkor ott nincs mit igazítani, szimmetrikusan kell fűzni a villapapucsokhoz, a tengelycsavarok papucs-ütközéseihez. Akár első, akár hátsó, az így van középen.
Nem az a lényeg, hogy az agy két küllőpereme hol fut.
Amúgy mennyi a hiba?
Mert ha nem sok, megfelelő alátétezéssel kompenzálható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!