Mi célja a vastagabb biciklikerekeknek?
Igen, terepen jobb a tapadás.
Attól még lehet velük városban is biciklizni. Valahogy el kell jutni a terepre, vagy nem mindenkinek van külön biciklije városba és terepre, vagy egyszerűen csak jobban tetszik neki.
15 centi biztos hogy nincs, de még 10 sem... Az általad említett típus az ún. fatbike. A hasznára még én sem jöttem rá. Még DH-ban sem használják...
Szerintem a Cruiser / Chopper utánzata akar lenni, csak más vázkategóriában, és a feltűnés a célja.
Múltkorában pont én is láttam egy ilyen fatbike-ot, hegyvidéki, kerékpározásra is kijelölt útszakaszon. Aszfalton.
Alapvetően havas, homokos, laza talajra fejlesztették ki; a széles gumi nem süllyed el...
Terepen a jobb tapadás miatt használják: ezekkel akár 1 bar alatti nyomással is mehetsz, akkor sem kell félni a felütéstől. És persze az esetek nagy részében a teleszkóp is felesleges: magának a guminak van 10-15 cm "rugóútja", gyakorlatilag kivasalja alattad a talajt...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!