Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Rendszeres bevásárláshoz mi...

Rendszeres bevásárláshoz mi jobb a hátsó csomagtartó, vagy egy biciklis utánfutó?

Figyelt kérdés
Könnyebb-e hajtani egy alkalmas utánfutóval, érdemes-e beszerezni egyet? Mondjuk olyan a jellemző táv, ahol nem kell sokszor megállni, legalább 15 km (oda is min. 15, és vissza csomaggal is min. 15, valószínűleg emelkedővel). Mekkora súlyt érdemes még hátsó csomagtartóban szállítani, mekkorát utánfutóval?

#kerékpár #kerékpározás #bicikli #kerékpárút #természet #biciklikerék #biciklis csomagtartó #kerékpáros utánfutó
2019. dec. 1. 13:22
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Én a hátsó csomagtartómon a kirándulásokon 8-9 kilókat vittem a kétoldalas csomagtartó táskával. Meg van első csomagtartóm is, amit V-fékes villára lehet feltenni, de ezt nem érdemes nagyon terhelni:

[link]

Persze kérdés, mekkora a bevásárlás, egy család egy heti takarmányát nyilván nem bírja el egy csomagtartó :)

2019. dec. 1. 14:42
 2/16 anonim ***** válasza:
Szerintem első-hátsó csomagtartó-kosár. Hány kg... nos előre a könnyebb, hátulra a nehezebb dolgok. Egy rekesz sör 20kg, annyit biztos, mert szoktam :-)
2019. dec. 1. 14:53
 3/16 A kérdező kommentje:

Gondolkodom, mennyi kiló lehet: kb havonta egyszer tizennéhány kg, és 4-5 kg kb. hetente.

Hátsó kosarat megrakva már sokszor vittem régebben egy időben, szerintem a csomagtartóval az egyensúlyozás nagyobb munka, az utánfutóval meg a súrlódás legyőzése. Nem tudom, melyik éri meg jobban, energiát melyik igényel kevesebbet, melyik fáraszt jobban. Vélemények?

2019. dec. 1. 14:55
 4/16 A kérdező kommentje:

1:

Első csomagtartót nem próbáltam, de felmerül, hogy nehezíti a kormányzást, ezért tartok tőle.

Hátulra tényleg jobb lehet a táska egyensúlyozás miatt, mint a kosár, csak az a gondom, ha otthagyom a bicajt, szerintem könnyebben lelopják róla.

2019. dec. 1. 15:06
 5/16 A kérdező kommentje:

2:

20 kg-ot is jó volna, ha simán elbírna, ez igaz, csak nem a sör miatt :)

2019. dec. 1. 15:07
 6/16 anonim ***** válasza:

cargo bocokli nem tetszik?

abba fér sör bőven! Még hordóval is vihetsz! :)

többféle van, van ami kétkerelü, és van tricikli ami vagy elöl, vagy hátul kétkerekű

[link]

2019. dec. 1. 15:22
 7/16 A kérdező kommentje:

6:

Én használnám a biciklit csomag nélkül is, szóval nem vennék a csomagokhoz egy másik bicajt. (Szerintem a cargo inkább gyerekszállításra lehet jobb.)

2019. dec. 1. 16:03
 8/16 A kérdező kommentje:

A hátsó kétoldalas csomagtartó táska szimpatikus, de emlékszem, nekem a sarkam hajtás közben sokszor súrolta a táskát. Másnak nincs ilyen?

Ilyenkor kicsi a bicikli vagy miért van ez?

2019. dec. 1. 16:08
 9/16 anonim ***** válasza:
Nekem is verné a sarkam, de szereltem a csomagtartómra két pálcát és 10 centivel hátrébb tudom tolni. Az első csomitartó valóban nehezíti a kormányzást, de ezt ne úgy képzeld, hogy nem tudsz végigmenni vagy bekanyarodni egy utcán, csak jól érezhetően lustább lesz a manőverezés meg az elengedett kezes menet kb. orosz ruletté változik :)
2019. dec. 1. 16:52
 10/16 anonim ***** válasza:

"használnám a biciklit csomag nélkül is"

ja hát az univerzális megoldások mindig drágábbak, nem teljesen úgy funkcionálnak ahogy szeretnék, stb.

Ez esetben én egy utánfutót ajánlanék ha tényleg annyi mindent vásárolsz.

Az én futkosómon van egy nagy műanyag kosár azt a könyebb , nem törékeny cuccokkal pakolom meg.

A hátizsákba meg megy a sör, meg a toás - aminek árt a rázkódás.

A saját káromon tapasztaltam meg, hogy a bicajon szállított törékenyebb, rázkódásérzékenyebb cuccokat nem a kosárban kell vinni.

Csináltam rá hálót is, mert 1-1 nagyobb dövventőn ki is tudnak ugrani a tárgyak a kosárból.

2019. dec. 1. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!