Rendszeres bevásárláshoz mi jobb a hátsó csomagtartó, vagy egy biciklis utánfutó?
Bevásárláskor kevesebb lehetőséged van "jól" pakolni. Az pedig csomagtartó táskánál nem túl előnyös.
Én egyébként használtam így, de csak 3-4 km-t kellet cipekedni. De volt, hogy kevés volt a 2x20 literes aldis táska.
Szóval, ha gyakori vásárlás, alkalmanként sok csomag,változatos méretű és alakú dolgok, nagyobb táv, akkor az utánfutóra szavazok.
Mindenképpen utánfutó. Ha ugyanazt a mennyiségű csomagot próbálod A-ból B-be eljuttatni csomagtartón, akkor:
1. nehezebben tudsz összepakolni arra a kis alapterületre, amit felkínál neked a csomagtartó, oldaltáskástul, tehát telik az idő és sérülhet a rakomány, mindez rendszeres kockázat lesz, hiszen naponta/hetente fogod csinálni
2. a súlypont magasabban van, miközben ugyanúgy nehéz lesz fékezned, megindulnod, mintha utánfutóval mennél.
A gördülési ellenállás a legkevesebb, amin aggódnék. Vegyél rendes utánfutót (pl. a gyerekszállító kiszuperáltak elég jó szerkezetek, jófogás, ilyesmi tele van vele) és azzal építs logisztikát magadnak. Sokkal több az előnye, mint a hátránya.
10:
Igen, a törékenyet csak lengéscsillapítóval :)
11:
12:
Végre az utánfutóhoz is érkeztek hozzászólások, ráadásul indoklással.
A min. 15 km szerintem hosszabb táv.
Alapvetően logikus, hogy stabilabb így az egész.
Gondolom, emelkedőnél tyúklépésben jobban számít a stabilitás.
Elsőre az vetődik fel, hogy kanyarodni milyen ezzel az utánfutóval, bár ez eléggé típusfüggő is lehet.
Meg az, hogy ha tele van a net ilyen utánfutóval, az akár azt jelentheti, sokaknak nem vált be valamiért. Vagy csak abbahagyták a biciklizést, lecsengett egy divathullám.
A gördülési ellenállás nem jelentős - ez jó. Azért gondoltam a súrlódásra, mert biciklizéskor érzem a különbséget, ha valami országúti gumis biciklivel megyek, vagy ha barázdált vastag terepgumissal.
Az uténfutó sok helyen nem opció:
Nincs hova tenni használaton kívül.
A környék nem alkalmas ilyen extrém biciklizéshez.
Gyerekhordónak használták, és kinőtték.
Sok oka lehet.
Amit tudni kell, lehet még:
van egy bizonyos önsúlya, amit mindíg húznod kell.
A fordulók, kanyarok "megtervezésénél" észnél kell lenni. (egy idő után rutinból megy)
Valamelyest nagyobb a gördülési ellenállása.
Könnyen túlpakolható.
A kerékpár stabilitását alig rontja.Persze nagy tempónál nagy csomaggal kitolhatja a gép hátulját.Megint csak gyakorlás kérdése.
Könnyen pakolható. Nem a táska, hanem a szállítandó cucc határozza meg, mit hova teszel.
Sokat pakolhatsz rá, és nem a bicaj kerekeit nyúzod vele.
volt 2 féle utánfutóm, cargo bicajom, számtalan méretű, alakú táskám. szerintem amire neked kell, arra egy alsókategóriás 2kerekű 20colos. gyerek, vagy kutyaszállító megfelel.
Ja. szerintem az a jó, aminek a vonórúdja a villára támaszkodik.Valamint a kereke nem féloldalas befogatású, hanem hagyományos.
Valami ilyesmi. Bolhapiacokon 10-15ezer ft közt beszerezhető
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!