Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Rendszeres bevásárláshoz mi...

Rendszeres bevásárláshoz mi jobb a hátsó csomagtartó, vagy egy biciklis utánfutó?

Figyelt kérdés
Könnyebb-e hajtani egy alkalmas utánfutóval, érdemes-e beszerezni egyet? Mondjuk olyan a jellemző táv, ahol nem kell sokszor megállni, legalább 15 km (oda is min. 15, és vissza csomaggal is min. 15, valószínűleg emelkedővel). Mekkora súlyt érdemes még hátsó csomagtartóban szállítani, mekkorát utánfutóval?

#kerékpár #kerékpározás #bicikli #kerékpárút #természet #biciklikerék #biciklis csomagtartó #kerékpáros utánfutó
2019. dec. 1. 13:22
1 2
 11/16 tothp ***** válasza:

Bevásárláskor kevesebb lehetőséged van "jól" pakolni. Az pedig csomagtartó táskánál nem túl előnyös.

Én egyébként használtam így, de csak 3-4 km-t kellet cipekedni. De volt, hogy kevés volt a 2x20 literes aldis táska.

Szóval, ha gyakori vásárlás, alkalmanként sok csomag,változatos méretű és alakú dolgok, nagyobb táv, akkor az utánfutóra szavazok.

2019. dec. 2. 17:40
 12/16 szlory ***** válasza:

Mindenképpen utánfutó. Ha ugyanazt a mennyiségű csomagot próbálod A-ból B-be eljuttatni csomagtartón, akkor:

1. nehezebben tudsz összepakolni arra a kis alapterületre, amit felkínál neked a csomagtartó, oldaltáskástul, tehát telik az idő és sérülhet a rakomány, mindez rendszeres kockázat lesz, hiszen naponta/hetente fogod csinálni

2. a súlypont magasabban van, miközben ugyanúgy nehéz lesz fékezned, megindulnod, mintha utánfutóval mennél.

A gördülési ellenállás a legkevesebb, amin aggódnék. Vegyél rendes utánfutót (pl. a gyerekszállító kiszuperáltak elég jó szerkezetek, jófogás, ilyesmi tele van vele) és azzal építs logisztikát magadnak. Sokkal több az előnye, mint a hátránya.

2019. dec. 3. 15:52
 13/16 A kérdező kommentje:
9: Akkor elmondható, hogy a hátsó biciklistáskákra jellemző, hogy ütköznek a sarokkal sajna. Egy csomagtartó-hosszabbítással kiküszöbölted, ez a módszer sokak hasznára lehet.
2019. dec. 5. 15:52
 14/16 A kérdező kommentje:

10:

Igen, a törékenyet csak lengéscsillapítóval :)

2019. dec. 5. 15:55
 15/16 A kérdező kommentje:

11:

12:

Végre az utánfutóhoz is érkeztek hozzászólások, ráadásul indoklással.

A min. 15 km szerintem hosszabb táv.

Alapvetően logikus, hogy stabilabb így az egész.

Gondolom, emelkedőnél tyúklépésben jobban számít a stabilitás.

Elsőre az vetődik fel, hogy kanyarodni milyen ezzel az utánfutóval, bár ez eléggé típusfüggő is lehet.

Meg az, hogy ha tele van a net ilyen utánfutóval, az akár azt jelentheti, sokaknak nem vált be valamiért. Vagy csak abbahagyták a biciklizést, lecsengett egy divathullám. 

A gördülési ellenállás nem jelentős - ez jó. Azért gondoltam a súrlódásra, mert biciklizéskor érzem a különbséget, ha valami országúti gumis biciklivel megyek, vagy ha barázdált vastag terepgumissal.

2019. dec. 5. 16:08
 16/16 tothp ***** válasza:

Az uténfutó sok helyen nem opció:

Nincs hova tenni használaton kívül.

A környék nem alkalmas ilyen extrém biciklizéshez.

Gyerekhordónak használták, és kinőtték.

Sok oka lehet.

Amit tudni kell, lehet még:

van egy bizonyos önsúlya, amit mindíg húznod kell.

A fordulók, kanyarok "megtervezésénél" észnél kell lenni. (egy idő után rutinból megy)

Valamelyest nagyobb a gördülési ellenállása.

Könnyen túlpakolható.

A kerékpár stabilitását alig rontja.Persze nagy tempónál nagy csomaggal kitolhatja a gép hátulját.Megint csak gyakorlás kérdése.

Könnyen pakolható. Nem a táska, hanem a szállítandó cucc határozza meg, mit hova teszel.

Sokat pakolhatsz rá, és nem a bicaj kerekeit nyúzod vele.

volt 2 féle utánfutóm, cargo bicajom, számtalan méretű, alakú táskám. szerintem amire neked kell, arra egy alsókategóriás 2kerekű 20colos. gyerek, vagy kutyaszállító megfelel.

Ja. szerintem az a jó, aminek a vonórúdja a villára támaszkodik.Valamint a kereke nem féloldalas befogatású, hanem hagyományos.

Valami ilyesmi. Bolhapiacokon 10-15ezer ft közt beszerezhető

[link]

2019. dec. 5. 19:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!