Létezik olyan bringás cipő, ami nem a bepattintós fajta, hanem hagyományos pedálokhoz készült?
Szóval nem olyan, ami mindkét pedálfajtához jó, hanem ami csak a régi nem pattintós pedálhoz való.... Ne legyen feleslegesen ott az az izé....
Eddig ahol néztem, csupa bepattintós.... semmi korrekt cipő nem volt.
Hol érdemes keresni/venni? Vagy nincs is ilyen ,ne keressem?
9!
Nem hiszek a mindenre is jó dolgokban.
Két ellentétes dolognak kell megfelelnie.
A patent pedál tapad a legjobban! :)
Nem a talp merevsége adná a tapadást.
11:
Ja, de városi forgalomban felejtős a patent pedál. Tudom, sokan használják, de érdemes megnézni pl. mit művelnek, pl. mikor meg kell állni, és nincs oszlop, amibe tamaszkodjanak.
12: mit csinálna? Kicsatol. Az elején tudatosan, aztán már reflexből. Persze, a pakliban benne van pár eldőlés az elején, nyilván nem a belvárosi forgalomban kell gyakorolni péntek délután.
Az oszlopnak támaszkodás meg a legnagyobb baromság, mivel ha előtte nem váltasz fel és nagytányér-kóniszon akarsz becsatolva elindulni, na akkor jön a kacsázás meg az eldőlés.
Hidd el, nem véletlen, hogy aki egyszer SPD-re váltott, az többet hallani sem akar taposóról...
Én a harmadik nagy pofára esés után soha többet nem csatoltam be az SPD-t
Inkább küzdök a taposóval. 🤣
#12!
Miért lenne felejtős városban? Egy pillanat alatt ki lehet lépni, ha már megszoktad. Mondjuk én szinte sosem lépek ki, mert azokra a fél perces megállásokra bőven meg tudok állni pedálban.
13,15:
Ja, csak mikor az életed múlik rajta, akkor nem fogsz kilépni, mivel nem egy mélyen gyökerező reflexről van szó. Másrészt azt látom, amit látok, akik spd-vel mennek városban, azok igyekeznek a lehető legritkább esetben kicsatolni.
Hozzáteszem nem egy embert ismerek, akik edzésnél használják, városi forgalomban nem.
#16!
Ha nem használod, akkor nem is válik reflexxé.
Ha használod, akkor teljesen természetes lesz, nem kell rajta gondolkodni.
Ez kb. olyan, mintha a gitárosnak próbálnád elmagyarázni, hogy nem is lehet gitározni, mert neked nem megy és olyan gyorsan és pontosan, szinkronban nem is mozgatni az ujjakat. Közben mégis hallogatod a zenét.
17:
Nem, nem olyan. A gitározás is tanult mozdulat, de azon kívül, hogy azt mikor játszol, folyamatosan csinálod, ha hibázol sem maradsz ott. Csatolást viszont nem folyamatosan csinálod, csak megálláskor, és súlyosabbak a következményei ha forgalomban hibázol. Emellett közben ezer más rutint és kevésbé rutint hajtasz végre, sokfelé kell figyelned. Tudom, hogy sokan tesznek rá, mennek kb. vaktában, aztán még az sem tűnik fel, hogy más közlekedőknek köszönhetik, hogy még élnek.
18: én amikor először felraktam a patentpedált, elmentem egy üres placcra és ott gyakoroltam. Becsatol > elindul > megáll > kicsatol. És ezt egymás után. Ez kicsti olyan, mint autóvezetésnél a vészfékezés: reflexből benyomod a kuplungot is, pedig ez is tanult reflex.
Városi bringások inkább azért nem használják, mert városban nem ad annyi pluszt, mint túrázásnál vagy edzésnél. Az SPD nagy előnye a felfelé mászásnál jön elő, amikor húzni is tudsz, plusz a köves, gyökeres lefeléken, ahol nem pattogsz le a pedálról. A városi közlekedésnél, ahol többnyire sík úton közlekedsz és közben megállsz a lámpáknál, semmi értelme.
#18!
Nekem nagyon úgy tűnik, te vagy az a városi bringás, aki nem tanult meg bringázni, ezért irigy arra, aki tud gyorsan menni, irigy arra, aki képes volt megtanulni patentpedált használni és minden másra is irigy.
És ahelyett, hogy tisztelné őket, mert többre voltak képesek nála, és megpróbálna tanulni, fejlődni, csak elméleteket gyárt, hogy miért neki van igaza.
de ha ennyire biztos vagy igazadban és a gitáros példám hibájában, akkor írd le, hogy pontosan hány pengetés után mondhatjuk, hogy valaki tud gitározni és pontosan hány oldás után mondhatjuk, hogy valaki ki tud lépni a pedálból! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!