Balaton körbetekeréshez,milyen edző útvonalat javasoltok?
Szinte semmi felkészülés nem kell a Balcsihoz, mert egy sík terep. Talán a távolság lehet problémás, így 2-3 napra szokták elosztani. Lehet egy nap alatt is, csak akkor kell tartani a 20 km/h átlagsebességet, ami 25-30-as utazót jelent a szünetektől függően. 200 km-ről van szó, tervezést igényel!
Amúgy dunaparton érdemes elmennni északra. Mindkét oldalon van eurovelo útvonal jelölve. Asszem a 6-os számú. Vagy csinálhatod akár azt is pl, hogy Vácnál átmész komppal, és akkor egyik oldalon fel-, másikon lejössz. Kis változatosság. Ez 70-80 km lenne asszem... ez van tervben nekem egyik hétvégére.
1 nap. Az edzettségem pedig valamivel a katasztrofálisnál kicsit jobb.
Egy hoszabb betegség és egyebek miatt kiestem a régi formámból
Ha egy nap, akkor gondolom napkeltétől napnyugtáig, tehát kb. 12 óra alatt szeretnéd megtenni.
Most én is beteg vagyok, de egy hát múlva már le tudnám tekerni, mert szoktam 6-8 órákat menni hegyen. A mostani állapotom nekem is katasztrófa és a betegségem előtt sem voltam csúcsformában, de ezek a kifejezések mindenkinél mást jelentenek.
Tehát évente mennyit szoktál tekerni és mekkora távokat mész, milyen szinttel?
Na jó, talán annyira nem vagyok borzasztó 2.32:12 alatt 51,70km.
A beteség nekem évekig tartott és most is tart valamennyire...de most stagnál.
Tök jók ezek a számok... csak semmit nem mondanak. :)
Nagyon nem mindegy, hogy a város széléről indulsz és síkon mész egy 50-es kört, ahol max. 4 kereszteződés van, vagy 6-10 kereszteződés után jutsz el a hegy lábához ott mész még 45 km-t.
Info nélkül feltételezni fogok dolgokat.
1. Síkon, folyamatosan tekerve jön ki a 20-as átlagod. Ennyivel éppen kijön a 12 óra. (bringaút, kerülgetés, kaja-megállás, stb.) Tehát 12 órás tekerésre kell készülnöd.
2. 50 km / 2:30 körüli távokat, időket szoktál tekerni. Ez éppen megy kajálás nélkül. El kell kezdened 100 km-t menni vagy hegyen rövidebb, de 5 órás meneteket csinálnod. Itt kénytelen leszel megtanulni időre enni. Pl. Pap-réten keresztül Visegrádra és vissza.
Ha mész 1-2 alkalommal 140 km körül, akkor már érezni fogod, hogy seggel bírod-e.
A 3-as úton el tudsz menni a végtelenbe és egészen jó az út. Gödöllő környékén van egy kis szint, de a Balaton körül sem teljesen sík az út.
Én úgy tekertem le, hogy nem készültem rá, de rendszeresen tekertem 100 km-eket terepen. Így az unalmas útvonal volt a legnagyobb kihívás.
Igen, hiányos info.
Város közepe.lezárt rakpart, romai és vissza egy kelenföldel füszerezve.
12x futottam pirosba.
4x ittam.
1x ettem.
Ami 5percnél több de 10nél kevesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!