Kockázatos lenne clipses cipővel körbetekerni a Balatont?
Országúti kerékpárt használok. Nemrég vettem a cipőt, eddig kétszer tekertem vele ,,hosszabb" távot, 40 km, 60km. Játszottam párszor a beállítással, és videókat is néztem róla, hogy hogyan lehet a legideálisabban elhelyezni a stoplit az alján.
Mindkét táv végén elkezdtek zsibbadni a lábujjaim, majd a talpam, de nem volt vészes. Azóta lejjebb raktam a nyergem, mert szerintem leginkább az okozta a problémát. A tekerések után semmim sem fájt.
Szombaton tennénk a Balatonkört, amit kb. 10 óra alatt szeretnénk letudni.
(Tavaly már megcsináltuk kb. ennyi idő alatt)
Eléggé tetszik a cipő, érzem, hogy sokkal hatékonyabb, de aggaszt a zsibbadás, hiszen nyílvánvaló hogy ennyi idő és kilóméter alatt nem tudtam kitapasztalni a legjobb beállítást, vagy lehet még kicsit szokatlan az egész.
Szerintetek kockázatos lenne elindulni a cipővel?
Mindenképp vinnék szerszámot, amivel a stoplit állítgathatom, ha szükséges.
1. A clipses kifejezés értelmezhetetlen.
2. Valószínűleg klipszes, clips-est akartál írni. De a klipsz mást jelent.
3. A patent pedált angolul clipless-nek írják.
4. Holnap még tekerhetsz 3-4 órát. Ha semmid nem fáj, akkor hajrá. De a talp inkább a szűk cipő vagy a görcsösség miatt szokott fájni.
"Azóta lejjebb raktam a nyergem, mert szerintem leginkább az okozta a problémát. A tekerések után semmim sem fájt."
Tehát minden valószínűség szerint megtaláltad a rossz beállítást. Én megpróbálnám a helyedben így.
Ha menet közben jönni fog a zsibbadás, lazíts a cipő meghúzásán, akár fűzős, akár tépőzár stb.
És próbálj néha kicsit nem nyomva, hanem húzva pedált forgatni.
Párszor körbekaristoltam már a Balatont és a kisebb távokra optimális beállításokkal is jött a zsibbadás 100 km után valahol.
Az országútis cipő totál merev, nem mozog benne annyit a lábfejed, mint egy akármilyen cipőben. Nem mozog, ugyanott van nyomva: előbb-utóbb zsibbadni fog, ha még a cipő meghúzása is szoros, plusz nem igazi körforgással pedálozol, csak lefelé nyomsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!