Budapesten mért van rengeteg elhagyott bicikli lánc és lakat?
Kb 1 hónapja dolgozom Netpincéres futárként biciklivel. Lényegében mindig a legközelebbi táblázol, korláthoz vagy bicikli tárolóhoz láncolom a biciklimet és napi szinten legalább 10 db ott hagyott, de még mindig összecsatolt lakatot vagy láncot látok.
Tehát a tulajnodom döntött úgy egyszer, hogy csak ott hagyja a tábla körül a láncot?
Vagy a tolvaj lopta el a biciklit úgy hogy nem szétvágta a láncot (vagy lakatot) hanem kinyitotta, majd utána vissza zárta a bicikli nélkül?
(Hiszen ezek ránézésre sértetlenek)
Van pár új kinézetű, de többnyire amikkel találkozom már régóta ott lehetnek mert elkezdtek rozsdásodni vagy nagyon bepiszkolódtak.
Tehát ... ezeknek mi a célja?
A tulaj random ott hagyta? Tolvaj hagyja ezeket így? (Amit nem értek, mert egyszerűbb szétvágni a láncot, mint feltörni a zárat és ha fel is töri mért csatolja vissza?)
Mi a történet ezek mögött?
Nyílván ha 1-2 db-ot látnék egyn akadnél fen rajta, de napi szinten rengeteggel találkozom Budapest belvárosában!!!
1# Szoktam komolyabb lakatokat is így látni.
Nekem csak az a furcsa, hogy ezek a lakatok, láncok továbbra is összezárva ott vannak az adott csövön.
Nem értem, hogy egy tolvaj minek rakná vissza a lakatot.
Nem látok rajtuk sérülést.
Oké, valószínűleg ezek mind lopás hátra hagyott nyomai, csak nekem annyira furcsa a jelenség, hogy nehezen látom be a fejemben :D
De nem is a te dicsekvésedről volt szó, hanem azokról, akik bringával járnak dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!