Milyen a jó városi bringa?
Hetente 5-6szor használnám a munkahelyemre mennék vele, kb. 5km.
Az is jóha konkrét tipust írtok.
Budapesten lakok, viszonylag jó az út,az út 90% bringaút.
Az attól függ! Budapesten már sok helyen elég jó az aszfalt, a nem ballonos gumikkal szerelt gépek viszont erősen átadják az úthibákat.
Tapasztalat, hogy testvérem 26-os montija ami nekem nettó kínzás egyébként, teljes komfortérzetet biztosít 2,5bar nyomású 2.0 szélességű gumikkal annak ellenére hogy teleszkópja sincs, ugyanott a levegős villás KTM Life Race szétrázta a kezem, a 28-622/7,5bar nyomású gumikkal.
Éppen ezért az mondom, az aránylagos sebesség és a komfort ideális kombinációja egy 28-as trekking, 42-47 széles, max 3,5bar nyomású gumikkal. Ha az út sima és jó, akkor egy csomagtartós városi jellegű öreg versenybringa is szóba jöhet, csomagtartóval és virsligumival. Viszont nyilván érzékenyebb az úthibákra és jobban is kell vele figyelni, érdemes egyenes kormánnyal preferálni, főleg ha még nem nagyon használtál fékváltókart.
"Milyen a jó városi bringa?"
A XXI.szazadban? :) - raketa meghajtasu :DDD
#4 Vagyok.
Picit javítom magam: Nos, városban, főleg Budapesten ne erőltessük a virsligumit. A Mester utca körútról Lurdi ház felé vezető szakaszán egy darabig a közlekedési sáv egyet jelent a villamossínnel. Nos, olyan szépen beszedte a 23 széles elsőt, hogy öröm volt nézni, vagy inkább vérfagyasztó. Aránylag olcsón megúsztam, hiszen 28 széles gumikkal már máshol tapasztaltam, hogy sínt kis szögben vékony gumikkal keresztezni bizony felelőtlenség. Szóval lehet, de csakis bizonyos helyek elkerülésével. Vagy ha valaki nagyon ide is kos kormányt akar mert neki az a kényelmes vagy a megszokott akkor cylocross/gravel, esetleg régebbi városi/outi/túra hibrid gépet, szélesebb és mintás gumival használjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!