Mit kell állítanom a váltókon?
Előre szeretnélek benneteket megkérni, hogy ne támadjatok azzal, hogy egy életképes bringás meg tudja csinálni meg stb.. nem vagyok nagy bringás, melóba járok bringával, meg kisebb távokra, ha úgy tartja kedvem.
Szóval, most hogy ezt tisztáztuk, a sztori az, hogy vettem alkatrész áron egy 3x7 sebességes mtb-t. Elvittem szervízbe ráncfelvarrásra, ami abból állt, hogy cseréltek kompeltt fékrendszert, fék és váltókarokat, teljes bowden szett csere valamint új lánc. A fogaskoszorút nem cserélték, mert azt mondták jó állapotban van, nem feltétlen szükséges. Pöpec is lett.
Ugye a bowdeneknek van olyan túlajdonsága, hogy újként ugye még nyúlnak (legalábbis hallottam már erről). Ezt észre is vettem az által, hogy először hátul az 5-ös kezdett elcsúszni, kattog a lánc 5-ösben, majd elkezdte a 4-es fokozat, majd a 6-os is.. Feltételezem amiatt, hogy nyúlik a bowden.
Na most a kérdésem az volna, hogy mit kell ilyenkor állítani? Illetve hogyan?
Köszönöm előre is a válaszokat
Köszönöm a válaszokat! Megnézem este, amint hazaérek munkából. :)
A videót nem igérem, nem vagyok a legjobb operatőr.. meg aztán programom sincs hozzá. :D
Ez alapján be fogod tudni állíteni te életképtelen kocabringás te! :DDDDD
https://www.youtube.com/watch?v=WwDyEiUlja0
14:50-től kezdődik az a rész ami neked kell!
Ne tekerj egyszerre sokat, csak felet vagy max egy egész fordulatot a csavaron, aztán nézd meg, Ha rosszabb lett, akkor a másik irányba tekerd.
Ha a nagyobb lánckerekek felé nem akar jól váltani akkor feszíteni kell a bowdent, ha a kissebbek felé nem vált jól akkor meg lazítani rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!