Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi a teendo? Kerekpar javitas.

Mi a teendo? Kerekpar javitas.

Figyelt kérdés

Vettem egy hasznalt orszaguti kerekpart.

A stucnit es a kormanyt ki akarnam cserelni de a stucni felett van egy ilyen kis lezaro.

A csavar hornyaiba nem kapott bele a csavarhuzo, es a szomszed segitsegevel kifurtuk es csak a menetes szar tarult a szemunk ele,amit nem tudtunk sehogy sem kivenni, kitekerni stb.

Tettunk ra 2 anyacsavart (ez latszik a kepen is) hogy villaskulccsal kutekerjuk de nem sikerult.

Tippeket, javaslatokat kerek, hogy mit tegyek?

Nem mozdul semerre.

[link]

[link]

Jol sejtem, hogy csak egy ilyen van benne?

[link]

2021. júl. 14. 19:01
 1/10 anonim ***** válasza:

csinálnál oldalról is képet róla?

és kicsit menj távolabb a telefonnal hogy tudjon normálisan fókuszálni!

2021. júl. 14. 20:53
 2/10 A kérdező kommentje:
2021. júl. 14. 21:02
 3/10 anonim ***** válasza:
Ha villáskulcs helyett dugókulccsal próbálnátok, még lehet, hogy működne is ez a két anyás módszer. De amúgy jól sejted, hogy egy ilyen rózsacsavar van benne, amit lefelé ki tudsz ütni, és akkor már hozzáfértek rendesen a csavarhoz. Utána rakj bele rendes imbusz csavart! Arra figyelj, hogy az nem csak egy záró kupak, ezzel a csavarral állítod be a kormánycsapágy előfeszítését! A stucni csavarjait csak utána szabad meghúzni. Ezt nem kell nagyon meghúzni, csak épp annyira, hogy ne kotyogjon a villa semennyit, de még ne szoruljon a kormány. Ha ez megvan, utána kell meghúzni a stucni csavarjait.
2021. júl. 14. 21:11
 4/10 anonim ***** válasza:
A dugókulcsost visszszívom, mert akkor nem tudod összekontrázni a két anyát. Egyszerűbb kiütni.
2021. júl. 14. 21:12
 5/10 A kérdező kommentje:

Ertem.

Igy mar vilagos.

De nem tudom levenni az elso villat, mdrt ahoz aztan vegkepp nem ertek.

Hogy tudnam kivenni anelkul? Mert akkor el kene vinni szervizbe, es itt 1 het minimum amig nekiesnek+a penz :(

Van otleted?

2021. júl. 14. 21:15
 6/10 anonim ***** válasza:

ha a stucni csavarjait oldod akkor le tudod venni a villanyakról és villát lefelé ki tudod húzni.

ezt nézd meg: https://www.youtube.com/watch?v=obloirIqPvo

2021. júl. 14. 21:54
 7/10 anonim ***** válasza:

A villanyak nyitott lefelé? Mert ha nem, akkor mégsem tudod kiütni. Ha nyitott, akkor elég a kereket kivenni. Amúgy ebben az állapotban fellazítod a stucnit, és lefelé ki tudod húzni a villát. A hézagolók lepotyognak felül, ezekre figyelj, hogy ne guruljanak el! De inkább keress rá az A-head kormánycsapágy szerelésére, nézz videókat, mert nehéz itt pár sorban elmagyarázni, hiába tök egyszerű az egész.

Ha alul nem nyitott a villanyak, akkor ki kell fúrni a csillaganya közepét, és ki lehet pecázni felfelé. Ehhez viszont mégis ki kell venni a csavart. Nincs hegesztőtök? Akkor rá lehetne pöttyinteni az anyát, és ki lehetne venni. Az a baj, hogy se rendes szerszámaitok nincsenek, meg nem is értetek hozzá. Így nehéz megoldani a problémákat.

2021. júl. 14. 21:54
 8/10 anonim ***** válasza:
a stucni tartja a helyén a villát. Amit leszedtetek és szétbarmoltatok, az csak a felső kupak. Szedd le a stucnit, kijön alul a villa. De inkább vidd szervizbe, mert láthatóan nem értesz hozzá és ha elrontod az összerakást, akkor életveszélyes lesz a biciklid.
2021. júl. 14. 21:55
 9/10 A kérdező kommentje:

A video sokat segitett.

Megprobalom amit lattam, ha nem megy akkor elviszem a szervizbe.

Uj A-head beszerelese mehet otthon, vagy azt is inkabb bizzam a szervizre?

2021. júl. 14. 22:02
 10/10 A kérdező kommentje:

Kerekparszervizbe 5 perc alatt megoldottak.

Uj kormanycsavarral egyutt fizettem 1500 ft ot.

2021. júl. 15. 17:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!