Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Kezdesnek jo ez az orszaguti...

Kezdesnek jo ez az orszaguti kerekpar?

Figyelt kérdés

Edzeshez, allokepesseg javitashoz, kaloriaegeteshez haszanlnam a normal munkaba jaros bringam melle heti 3-5 alkalommal 40-100 km kozott.

[link]

2021. jún. 19. 16:30
1 2
 11/18 Wadmalac ***** válasza:
38%

Ez a tárcsafékes tesója annak, amit linkeltem.

Plusz harminc rugóért.

Nem vagyok benne biztos, hogy az a tárcsa annyira kell.

Ha a Stelvión lejtőzöl, ott aláírom a szükségességét, de itt kis hazánkban nem nagyon.

Jól belőtt, jó fékpofás kéttengelyes fék ugyanúgy megfog. Esőben is.

És legalább nem lazítja ronggyá a küllőzésed.

Szóval szerintem az a plusz 30eFt kiadás nem kell.

2021. jún. 22. 15:06
 12/18 Wadmalac ***** válasza:
Bocs, kihagytam, ha terveznél tubelessre váltást, már megéri az általad linkelt ló is, mert az tubeless ready felnikkel van szerelve.
2021. jún. 22. 15:09
 13/18 A kérdező kommentje:
Amit linkeltel sajnos kifogyott, mar nem is varhato keszlet belole. :(
2021. jún. 22. 15:11
 14/18 anonim ***** válasza:

Oksi, csak azzal érveltél, hogy elveszik az országutizástól a hasonló Decás gépek, utána meg írod, hogy a használt bicón csomó dolog meghibásodhat. Ez kicsit szemben áll egymással, legjobban a biciklizéstől ezek a technikai gondok veszik el az élményt, nem pedig a rendes fékváltókar hiánya. Ezek a régi Sora meg Claris szettek meg szimplán szarok mai szemmel nézve, tudom, mert nekem is volt. Az alu hajtókarnak meg aztán sok előnye van az általad linkelt bicikliken az acéllal szemben, tekintve hogy mindegyik bicó így is nehéz mint a sár. :DD A fejleszthetőséget viszont adom. A TL rendszer meg országútra szvsz teljesen felesleges, több vele a baj, mint amennyi előnnyel jár.

A kérdező amúgy tök laikus a témában, de te is leírod, hogy tudni kell jól felmérni az állapotot. Szerinted ez egy átlag embernek mennyire menne? Vagy ha megy is, utána majd be fogja magának tudni állítani a kerékpárt? Leszervizeli magának? Ez legnagyobb előnye az új bicóknak, beállítva adják neked oda, sőt még vissza is viheted két hét után, ingyen finomállítanak rajta. A vásárlási élmény közötti , illetve a support közötti különbség hatalmas. Én nem akarok veled mindenáron vitázni, de ezeket a szempontokat ne vegyük ki a képletből, mikor bicikliket ajánlgatunk.

2021. jún. 22. 16:05
 15/18 MGéza ***** válasza:
100%

Ne ragaszkodj már annyira az újhoz. Alföldre meg nem nagyon kell a tárcsafék. Wadmalac pártját vagyok kénytelen fogni, egy alsó kategóriás cuccokból összerittyentett bóti csodánál jobb egy minőségi használt. Persze, értem én hogy az elől 3 lánctányér már divatjamúlt.

A használtnál két dolog számít: legyen szemed felmérni a hiányosságokat és a kihívás, hogy megfelelő méretet találj. Plusz ha már országútizásra adod a fejed akkor a járulékos költségeket, betétes gatya, ilyesmi sem árt ha bekalkulálod. 20-50k költség ilyen apróságokra még lazán elmegy majd.

2021. jún. 22. 17:06
 16/18 Wadmalac ***** válasza:
70%

"azzal érveltél, hogy elveszik az országutizástól a hasonló Decás gépek, utána meg írod, hogy a használt bicón csomó dolog meghibásodhat. Ez kicsit szemben áll egymással"

Akkor ha túlhangsúlyozod.

Természetesen ha NICS valami alkatrész, akor az nem tud elromlani. Ergo: egyetlen értelems bringa a fixi.

:D

Amúgy elmondom neked, 1998-as 600-as szett van a bringámon, azóta nem romlott el semmi váltóalkatrész.

"Ezek a régi Sora meg Claris szettek meg szimplán szarok mai szemmel nézve, tudom, mert nekem is volt."

Még mindig mérföldekkel afölött az A050 fölött, ami ezen van a hét sebességével.

És mi van, ha bexarik az első váltód? Lecseréled pár ezerért.

Mi van, ha a csak hátsó váltós Tribanon kevesled a gangokat? Százezret kell ráköltened mondjuk egy 2X9-es hajtáshoz is, váltók, hajtókar, sor, fékváltókarok, bowdenezés...

"Az alu hajtókarnak meg aztán sok előnye van az általad linkelt bicikliken az acéllal szemben, tekintve hogy mindegyik bicó így is nehéz mint a sár. :DD"

Ez a baj, hogy csak a súlyra gondolsz.

Az az acél hajtómű egy alu hajtókar beleperemezve egy acél tárcsába, ami erős terhelés alatt kikotyog és simán elforog a tányér a hajtókaron.

És nem tudom, miért ne számítana egy nehezebb kerékpáron egy még plusz kilót hozzárakó szar hajtás.

"A TL rendszer meg országútra szvsz teljesen felesleges, több vele a baj, mint amennyi előnnyel jár."

Ennek ezer teszt és felhasználó mond ellent, de az most irreleváns, én éppen csak azt mondtam, amiatt esetleg megérheti az a harminccal drágább ló, ha AKAR váltani.

Én is gondolkodtam rajta, de nekem felnicsere is kéne, egyszerűen nem éri meg azért a minimális pluszért, ami egy versenyzőnek számít, nekem nem. Szerintem kérdezőnek sem.

"A kérdező amúgy tök laikus a témában, de te is leírod, hogy tudni kell jól felmérni az állapotot. Szerinted ez egy átlag embernek mennyire menne?"

Semennyire.

És gondolod, hogy mission impossible segítséget találni?

"Ez legnagyobb előnye az új bicóknak, beállítva adják neked oda"

Decathlonban? :D

"A vásárlási élmény közötti , illetve a support közötti különbség hatalmas."

Ami a töredékét teszi ki a komplett használati élménynek, amit több éves használat alatt gyűjtesz be.

Nem.

Ez a ló nem alkalmas sport jellegű országúti bringaként használatra, illetve csupa olyan korlátoltsággal, ami az élményt kinyírja.

A teljes használati időre.

Itt azt nem viszi egálra az öröm, hogy te téped le a nyeregről a gyári fóliát (ha van :D).

"ezeket a szempontokat ne vegyük ki a képletből, mikor bicikliket ajánlgatunk."

Nem vettem ki. Csak EZ a ló annyira semmilyen, hogy ez már nem mérvadó.

2021. jún. 23. 08:33
 17/18 Wadmalac ***** válasza:

Ami újban még érdekes lehet, súlyra, minőségre természetesen nem a teteje, de kezdő országútinak legalább a szükséges képességekkel rendelkezik:

[link]

[link]

Itt megvan az új kerékpárral járó előny és a szükséges funkcionalitás is.

2021. jún. 23. 09:03
 18/18 anonim válasza:
várható készlet feltöltés, ma beszéltem egy eladóval a Dechatlonban.
2021. jún. 25. 20:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!