Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Budapestről a Velencei tó...

Budapestről a Velencei tó felé merre érdemes menni?

Figyelt kérdés
Az M0-ig nagyjából képben vagyok, utána van viszonylag biciklisbarát útvonal? Gimis koromban (25 éve) sokszor megtettem ezt az utat, nagyjából még a fejemben van, csak azóta Érd környékén minden megváltozott. Gondolom a 7-es útnak továbbra sincs alternatívája, tehát a kérdés hogy Tétényen és Érden hogy vergődik át az ember.
2021. jún. 15. 22:57
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Nemrég jártam Tétény felé. Elkövettem azt a hibát, hogy nem a Campona mögött mentem, hanem a felüljárón. Outival nem élveztem a sineken való átgurulást.
2021. jún. 16. 00:01
 2/14 anonim ***** válasza:

Honnan jössz Bp-en belül...?

A Duna-parti bicajúton eljössz a Kopaszi gátig. Ott belül el tudsz menni a Hengermalom úti kijáratig, majd egy rövid szakasz a Budafoki úti járdán. A KOndorosinál kezdődik a gát, azaz folytatódik a dunaparti bicajút. Ezen végig tudsz menni egészen a nagytétényi Kastélyig. ott picit a házak között mész, majd a Campona utcától kezdve van egy rövid szakasz (kb. 700 m) amit sajnos a 6-os úton kell megtenni. De ott meg kezdődik az érdi gát, a termálfürdőig.

merretekerjek.hu - ezt ismered?

Szóval kb. ez a Bp-Érd útvonal.

2021. jún. 16. 15:46
 3/14 anonim ***** válasza:

A kerülősebb út Biatorbágy - Vértesacsa- Lovasberény felé...

[link]

2021. jún. 16. 15:49
 4/14 anonim ***** válasza:

és itt egy tervezett alternatíva - alsóbbrendű utakon most is járható:

[link]

2021. jún. 16. 15:51
 5/14 A kérdező kommentje:

2-es: köszönöm, Kispestről jövök, ezért nagyjából mindegy, hogy bemegyek a Lágymányosiig és kijövök a Szerémin, vagy átvágok Csepelen és átmegyek a M0-s hídon. Az érdi termálfürdőtől hogy érdemes visszakavarni a 7-esig? Van jobb opció, mint bemenni majdnem a központig?

A kispesti indulás miatt a biatorbágyos variációk nem jók...

2021. jún. 16. 18:16
 6/14 anonim ***** válasza:

#5!

Ezek szerint megcsináltak a csepeli M0-ás hidakon a bringautat?

Közöttük ki van építve az úgy vagy montival kell menni?

2021. jún. 16. 19:06
 7/14 A kérdező kommentje:

6-os: igen, mindkét hídon príma bicikliút van, fallal elválasztva az autóktól. A pesti oldalon viszont a bicikliút nincs kész a hídig, az utolsó kb. 500m földút, de járható.

A szigeten egy csendes, jól járható útra ér le (bevisz Szigetszentmiklósra, vagy vissza tudsz jönni Csepel felé).

A két híd között a szigeten az út, egy része földút, országútival végig lehet menni de nem kellemes.

A másik hídra végig kivisz a csepeli bicikliút (ami olyan, amilyen), a dunántúli oldala meg egész klassz, a Lágymányosiig be lehet jönni bicikliúton v. csendes kis utcákon.

2021. jún. 16. 19:48
 8/14 anonim ***** válasza:

#5: ja, Kispest felől tényleg kicsit más... :)

Akkor lehet, hogy nem érdemes lemenned a gáti útra, hanem ahogy átjössz az M0 hídon, a budai oldalon a rámpa után átmész a Horgásztelep felé, és a Növény u-i csomópontnál át a Nagytétényi útra, ott át Érdre, majd a 6-os úttal kvázi párhuzamosan az Aranyos u - Ágnes utca - st-bn át a Fehérvári útra a 7-es felé.

Úgy tudom, hogy a 7-esen csak ott van biciklis tiltás ("mercis" tábla), ahol van párhuzamos bicikliút a 7-es mellett.

#7: A Csepel-szigeten a Massányi K. útra gondolsz?

Számtalanszor kerestem már kvázi-párhuzamos utat az M0-lal, de vagy északra ferdén el találtam (Szellős u.) a kavicsos tavak felé, vagy dél felé a Massányi + Petőfit.

2021. jún. 16. 20:18
 9/14 A kérdező kommentje:
8-as utolsó kérdés: nem, van egy nagyon kicsi út közvetlenül a M0 északi oldalán (ahol van neve ott Napsugár u.). Nagy része földút, de sima, jól járható (keletről a tavakig). A Csepeli u. és II Rákóczi között viszont szívás, ott be kell jönni egészen a Szilvafa utcáig (vagy átmenni a M0 déli oldalára - azt a részt nem ismerem).
2021. jún. 16. 20:40
 10/14 anonim ***** válasza:

9: OK, akkor ugyanazt az utat ismerjük... :)

Az M0 déli oldala sokkal jobb, de azért ahhoz egy elég nagy kerülőt kell tenni...

[link]

2021. jún. 16. 20:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!