Oútisok! Nektek szóltak már be mellettetek elhaladó autóból?
Ma épp hazafelé tekertem, és egy fiatal srác kikiabált valamit egy autóból. Nem értettem, mit mond, mert szeles idő volt, és amúgy is gyorsan elhaladt az autó mellettem.
Persze, tudom, nem kell az ilyesmit felvenni, de azon gondolkoztam, vajon mi volt a célja vele, zavarta, hogy ott tekertem mellette?
Én nem szóltam vissza semmit, teljesen értelemtelen lett volna egyrészt, másrészt akár vissza is fordulhattak volna és megvernek.
Én montis vagyok, de túrázok is vele, nekem még soha senki nem villogott, nem akart elütni, nem szólt be. Megállnak rendszeresen, hogy jól vagyok-e, kell-e segíteni.
Engem eddig csak másik kerékpáros szorított le, kanyarodott elém, ugatott hogy a szabályos haladásommal őt mennyire feltartottam vagy méltatlankodott, hogy megelőztem vagy rászóltam, hogy valami ívet, lehetőleg 1-et tartson már...
Azt vettem észre, hogy csak annak szólnak be autósok, aki szabálytalan helyen megy vagy akadályozza a forgalmat a nagy tudásával.
Naponta megtörténik.
Egészségére. Aki olyan hülye, hogy azt hiszi, lehet érteni valamit a kijabálásból ilyenkor, azzal nem érdemes foglalkozni.
Ha valaki lelassít és megkérdezi, miért ott tekerek, annak azt szoktam mondani, hogy álljon félre és elmagyarázom. Még egy sem állt meg.
Lehet, hogy csak azt kiabálta, hogy "csak így tovább" vagy "hajrá", esetleg "nagyon jó vagy".
Nem kell mindig rosszra gondolni ;)
#3!
Ilyen tényleg volt velem. Már készültem, hogy jön a szokásos, erre az ordította, hogy: "55-tel tekersz!". :)
Nekem egyszer olyan volt, hogy kikiabált egy fazon a kocsiból, hogy "Király a bringád!" :-D
Hát meglepődtem rendesen.
(Hozzáteszem, nem extra a bicó, csak a geója és a kormánya elég erőreljes - amúgy gravel.)
Köszönöm a hozzászólásokat!
Az arckifejezéséből arra következtettem, hogy gúnyolódni akart velem, de -szerencsére-én is tudok pozitív példát mondani.
Egy vasúti átjáróban szólt oda egyszer egy autós nekem is, hogy milyen szép a bringám, pedig csak egy egyszerű kék-fehér-fekete Genesis Corsa, amit használtan vettem, erre futotta.
Az Illető említette, hogy korábban Ő is tekert. Én is nagyon meglepődtem a dicséreten. Nincs profi bringám és nem számítom magaam a profi oútisok közé, csak egyszerűen, amikor van időm és energiám, akkor felkerekedek.
1-es:
Szabályos helyen tekertem, mindig betartom a rám vonatkozó szabályokat. Olyan viszont többször előfordult, nem kaptam elsőbbséget, vagy pl. körforgalomban bevágtak elém. Utóbbin már emg sem lepődöm, amolyan alap dolog, hogy megtörténik.
Ilyen és hasonló szituációkban nincs más, mint engedni kell nekik, nem érdemes konfrontálódni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!