Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » A Giro d'Italia körversenyen,a...

A Giro d'Italia körversenyen,az összetettben vezető sportolónak rózsaszínű(!) mezt kell viselnie. Úgy emlékszem régen sárga mez volt.Mióta és miért vezették be ezt a hülyeséget?

Figyelt kérdés

#rózsaszínü trikó
2021. máj. 16. 17:06
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Az Tour de France.
2021. máj. 16. 17:13
 2/23 anonim ***** válasza:
49%
Nem mindegy neked, hogy milyen színű? Ráadásul nem lett volna olyan bonyolult ellenőrizned, hogy jól emlékszel-e, ahelyett, hogy itt égeted magadat.
2021. máj. 16. 17:36
 3/23 anonim ***** válasza:
100%

nem bonyolult ám a wikin keresni! :)

[link]

Az összetett verseny a legfontosabb, az élen álló viseli a Maglia rosát, a rózsaszínű trikót. Az eredményt az összesített idő alapján számolják ki: minden szakasz idejét mérik, majd ezeket összeadják, aki a legkisebb idővel rendelkezik, az vezet. Aki az utolsó szakasz után is felöltheti ezt a trikót, az a Giro d’Italia győztese. Minden szakasz végén az élen álló megkapja a trikót, amit a céltelepülés pódiumán adnak át. Ha több versenyt is vezet, akkor azokat a trikókat is megkapja, de a következő nap a rózsaszínt fogja viselni, hiszen az a legfontosabb. A trikó akár minden nap végén gazdát cserélhet.

A trikó színe a versenyt létrehozó olasz sportújságtól, a La Gazzetta dello Sporttól ered, mivel lapjai rózsaszínűek.[15]

Először 1931-ben viselték,

elsőként Learco Guerra, azóta a Giro jelképévé vált. A versenyzők rendszerint mindent megtesznek azért, hogy a lehető legtovább megtartsák, ezzel népszerűsítve csapatukat és annak szponzorait. Eddig legtöbbször Eddy Merckx viselte, 78 szakaszon keresztül (nem egyhuzamban).[16][17][18] A legtöbb győzelem eddig öt volt, ez három embernek is sikerült: Alfredo Bindának, Fausto Coppinak és Eddy Merckxnek.[19]

2021. máj. 16. 17:38
 4/23 A kérdező kommentje:
A 2-es válaszolónak: csak azért kár volt válaszolnod,hogy letolj. A többiek válaszát köszönöm.
2021. máj. 16. 18:09
 5/23 anonim ***** válasza:
43%
Nem azért válaszoltam. Megkérdeztem, hogy nem mindegy-e neked milyen színű. És nem válaszoltál, hogy miért zavar téged az, hogy rózsaszínű.
2021. máj. 16. 18:17
 6/23 anonim ***** válasza:
90%
Nem jól emlékeztél.
2021. máj. 16. 18:28
 7/23 anonim ***** válasza:
74%
Lehet nyugodtan lepontozgatni, engem nem zavar, attól még továbbra is érdekel, hogy a kérdezőnek miért hülyeség a rózsaszínű és miért zavarja őt, miért nem tökmindegy neki, hogy hupikék, barna, lila vagy fekete színű.
2021. máj. 16. 18:52
 8/23 anonim ***** válasza:
13%

Neked miért nem mindegy utolsó, hogy a kérdező mit szeretne tudni/mi zavarja?

Itt leginkább a te kérdéses hülyeség.

És igen kérdező rosszul emlékszel, az a Tour de France. :)

2021. máj. 16. 19:16
 9/23 anonim ***** válasza:
52%
8. Miért ne érdekelhetne ha a kérdezőt zavarja, hogy miért zavarja? Ha a kérdező megkérdezhette, hogy ki volt az a "hülye", én ugyanúgy megérdezhetem, hogy őt miért zavarja. Ha csak simán azt kérdezte volna, hogy miért lett rózsaszín amikor sárga volt, nem kérdezném meg, de ő azt írja, hogy hülye volt aki kitalálta, tehát zavarja. Ha neked nem tetszik, hogy én megkérdezem a kérdezőtől (aki nem csodálkoznék ha te lennél... :) ) az a te bajod.
2021. máj. 16. 20:14
 10/23 anonim ***** válasza:
59%
9.es te mikor jártál utoljára pszichológusnál és magyar tanárnál? Mindkettő hasznodra várna.
2021. máj. 16. 20:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!