Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mi lehet a baja a hátsóteleszk...

Mi lehet a baja a hátsóteleszkópomnak?

Figyelt kérdés

Egy 120mm-t mozgó X-Fusion márkájú levegős tag van a biciklimen. Tegnapelőtt épp bicikliztem, minden jó volt, aztán megálltam egy 5 percre pihenni, és mikor visszaültem a biciklire, így összement alattam a teleszkóp. És hazáig ilyen volt, majdnem a háromnegyedéig be volt nyomódva miközben mentem. Aztán hazajöttem, rákötöttem a teleszóp pumpát, de annak a mérője meg azt mutatta hogy van benne nyomás. (bár csak 5 bar volt kb).

Ma felpumpáltam olyan 8-9 bar-ra, ráültem, és így direkt ugráltam rajta hogy benyomódjon, viszont most meg ilyen furcsa sziszegő hangot ad mikor benyomódik, kicsit olyan hang mintha eresztene. Szerintetek mi lehet a baja?

2021. máj. 5. 09:49
 1/2 anonim ***** válasza:
5 bar az elég kevés rugós tagban. Én nehéz vagyok, 20 bar felett van benne. Valószínűleg ereszt valamelyik tömítés. Ezeket a levegős tagokat évente illik szervizelni. Mennyi idős és mikor volt utoljára szervizelve?
2021. máj. 5. 10:19
 2/2 Wadmalac ***** válasza:

Valamelyik tömítés nincs a helyén rendesen, pöndörödik a széle vagy ilyesmi. Magasabb nyomás jobban a helyére küldi, de valószínűleg nem teljesen, szorul, deformálódik.

Lehet, hogy csak kenéshiány.

2021. máj. 5. 13:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!