Mire figyeljek, ha újra meg akarok tanulni bringázni?
Tudom, hogy elvileg ezt nem lehet elfelejteni, de én mégis úgy érzem, hogy romlott az egyensúlyérzékem és a mozgáskoordinációm az évek alatt (nem vészes, de lehetne jobb). 10 éve egyáltalán nem ültem biciklin, viszont most beruháztam egyre, meg is vettem hozzá a szükséges felszerelést, de egyelőre még félek felülni rá.
Mit tanácsoltok?
Figyelj hogy ne sérülj meg, gyakorolj elzárt helyen, kis léptékekben. Először a kényelmes elindulás laza tempóban, nem kell sietni.
Most hogy így mondod, pl. idősebb nőknél szoktam olyan fura technikát látni, hogy egy lábbal ráállnak a pedálra, féloldalasan szereznek lendületet és rugaszkodnak el, 200x megnehezítve maguknak az elindulást. Nyilván rutinból már mindegy, de akkor is minek.
Van milliószor egyszerűbb technika, pl. a vázról indulva, már eleve a bringát magad alatt tartva, amihez tényleg csak egy minimális lendület és felülés kell. Ha egyszer újra felülsz, nagyon erősen kétlem hogy gondod lesz az egyensúllyal, ugyanúgy fogsz tekerni mint 10 éve.
vegyél fel kesztyűt arra az esetre ha elesnél
ott tekerj ahol nem esel autó alá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!