Kezdőoldal » Sport, mozgás » Kerékpározás » Mire figyeljek, ha újra meg...

Mire figyeljek, ha újra meg akarok tanulni bringázni?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy elvileg ezt nem lehet elfelejteni, de én mégis úgy érzem, hogy romlott az egyensúlyérzékem és a mozgáskoordinációm az évek alatt (nem vészes, de lehetne jobb). 10 éve egyáltalán nem ültem biciklin, viszont most beruháztam egyre, meg is vettem hozzá a szükséges felszerelést, de egyelőre még félek felülni rá.

Mit tanácsoltok?

2021. máj. 1. 20:13
 1/8 anonim ***** válasza:
97%

Figyelj hogy ne sérülj meg, gyakorolj elzárt helyen, kis léptékekben. Először a kényelmes elindulás laza tempóban, nem kell sietni.

Most hogy így mondod, pl. idősebb nőknél szoktam olyan fura technikát látni, hogy egy lábbal ráállnak a pedálra, féloldalasan szereznek lendületet és rugaszkodnak el, 200x megnehezítve maguknak az elindulást. Nyilván rutinból már mindegy, de akkor is minek.

Van milliószor egyszerűbb technika, pl. a vázról indulva, már eleve a bringát magad alatt tartva, amihez tényleg csak egy minimális lendület és felülés kell. Ha egyszer újra felülsz, nagyon erősen kétlem hogy gondod lesz az egyensúllyal, ugyanúgy fogsz tekerni mint 10 éve.

2021. máj. 1. 20:33
 2/8 anonim ***** válasza:
79%
Mindig legyen rajtad sisak. Ez a kerékpározás alaptörvénye. Ismerős úgy került kómába, hogy csak a 20 méterre lévő boltig akart elgurulni.
2021. máj. 1. 20:52
 3/8 anonim ***** válasza:
49%
Elég fontos dolog hogy nem arcal tompitsd az esést.
2021. máj. 1. 21:18
 4/8 anonim ***** válasza:
97%
menj valami placcra és hajrá. Olyan magasra állitsd az ülést hogy leérjen a lábad. Ugyan tekerni kényelmetken lesz de igy a legkisebb az esély a taknyolásra.
2021. máj. 1. 21:30
 5/8 anonim ***** válasza:
Kezd ott, hogy felülsz rá... máshogy nem megy.
2021. máj. 1. 21:43
 6/8 A Cenz Ura ***** válasza:
100%

vegyél fel kesztyűt arra az esetre ha elesnél

ott tekerj ahol nem esel autó alá

2021. máj. 1. 22:02
 7/8 anonim ***** válasza:
51%
Arra meg emlekszel melyik a nyereg es melyik a kormany? Ha ez megy, a tobbi mar gurul magatol :)))
2021. máj. 2. 07:38
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! :)
2021. máj. 2. 09:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!