Csak engem szívat a Presta szelep?
Már a második márkás, elég drága, pár hetes-hónapos gumibelsőm Presta szelepe kezdi el engedni a levegőt, még akkor is, ha már elkeseredettségemben alaposan ráhúzom a menetes szárra az anyát.
Előtte az olcsó, nagy sportáruházi Presta szelepes belsőkkel is ez volt, de most már a 6.000 Forintosok is szívatnak.
Többször tapasztaltam, hogy akár könnyen el is tud hajolni a szelepből kiálló menetes szár.
Még egyszer sem kaptam defektet Prestás gumival, mindig csak a szelep tojt be.
Csak én szívok vele? Ki volt az a nagyszerű üzletember, aki nem csak versenygépeknél, hanem utcainál is elkezdte alkalmazni ezt a borzalmas találmányt?
Nekem is volt presztám,mert meg makkant a gumijavitó. És csak azt tudtam venni egy másik bringástól....
Hónapokba telett mire megszabadultam tőle.
Rettenetes találmány.
#11:
25 éve használok Presta szelepet, minimum ebből tíz évben párhuzamosan két lóban.
Egyetlenegyszer volt gondom szeleptű görbüléssel, egyszer töréssel, szelep szivárgással soha.
És tapasztalatom szerint, főleg magasabb nyomáson (7-9 bar), sokkal jobb a nyomástartása, mint a motorszelepnek.
Szóval továbbra is azt mondom, nem a Presta konstrukciójában van a hiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!