Single speed bringák mind "tekerősek"?
A fixie-t, SS-t altalaban az adott kerekparos rakja vagy rakatja ossze, a neki megfelelo attetellel. Mivel ugye el kell tudni indulni vele, ezert nyilvan 'tekerosebb', mint egy 2x5-os sima outi legnagyobb attetele.
#2: nem, a 'paraszt bringa' altalaban kenyelmesre van allitva, nem lehet vele tul gyorsan menni, kontrafekes es nem racsnis vagy orokhajtos, illetve valami ocska rudazatos fek van rajta patko helyett.
Ja, hogy a fixie-ről van szó... :)
Azt általában fixie-ként emlegetik, ezért nem kapcsoltam azonnal.... CSak simán egysebességre gondoltam.
"Single speed bringák mind "tekerősek"?"
Persze, hogy tekerosek, de csak egy pedallal ... ettol single :)))
Én is egy flip-flopost raktam össze, elöl 42, hátul 18.
Tűrhetően meg lehet indulni vele kereszteződéseknél, de tempót nem tud, elpörög, a dízel lábaim 80-as pedálfordulat fölött elkezdenek reklamálni.
Ez van, ha egy gangod van, vagy ilyen, vagy olyan.
Biztosan a túlnyomó többség tisztában van vele, de fent látszott némi keveredés:
Fixi és SS is egyetlen sebességes, de a singlespeeden van szabadonfutó, a fixi meg "örökhajtós", ha abbahagyod a tekerést, a bringa hajt téged.
Szóval van "motorfék".
És ezért hiszik azt egyes fixisek, hogy más fék nem is kell.
De.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!