A patkófék meghatározza, hogy a bowdene melyik oldali fékkarba kötendő?
Én is fordítva használom országútin.
Rejtett bowdenes fékkarnál, fékkarváltónál okozhat némi bekötési bonyodalmat, ha a vázon nem a felsővázcső alján, hanem a bal oldalán van a bowdenvezető (gyakori, mert a hátsó patkó is innen várja a bowdent), mert akkor nem mindegy, hogy jön a bowdenház-kurfli a kormánystucnitól a vázra, ha bal oldalra rakod a fékkart, a bandázs alól jobbra bújik ki a bowdenház, elég hülyén kanyarodik a vázra, nincs rendes íve.
Köszi Wad! :-)
Bár ezen a bringán nincsen is integrált bowdenvezető, csak utólag felszerelt. :-D
Ilyesmi bowdentartő?
A hátsó fékbowdened akkor végig bowdenházban megy?
Az marhára rontja a fékerőt meg fárasztja a kezet.
Régen lehetett mindenhol kapni vázbilincset bowdenházvég tartóval, ma már égen-földön nincs, mert a vázak hegesztett konzolosak.
De meg tudod trükközni, hogy szabad bowdened fusson a váz mellett.
Kerítesz két darab régi, hazsnált vázváltókar bilincset ,majd egyet felraksz a felsővázcső elején, egyet a végén, rájuk csavarozol egy-egy ilyet:
Itt most nincs, de 1500-2000 között kapni sok helyen.
Így a váz mellett csak bowdened fog futni, a bowdenház csak fékkartól vázcső elejéig megy meg vázcső végétől patkóig. Nem lesz rugalmas, könnyebben mozog is a bowden.
Saját fotóm most nem akad róla, de egy ilyesmi csepel lady a bringa mint ez: [link]
Naná, végig bowdenházban megy sajnos...
bowdenházvég tartó viszont van hátul, amit pedig hivatkoztál, ahelyett csak gyorskötözővel van megoldva.
Köszi a tippet a váltókar bilincshez! biztosan agyonkerestem volna a netet, hogy hol is találok én bowdenházvég tartót.. :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!