Mi a neve és funkciója a Bowdenen lévő kemény gyöngyöknek?
2021. ápr. 28. 22:46
1/9 anonim válasza:
Tisztán tartja a bowdent valamennyire, kicsit talán növel az élettartamon.
2/9 anonim válasza:
Elvben nem zörög a vázon a bowden, de nagyon régen kiment a divatból, mert nincs nagy jelentősége.
4/9 anonim válasza:
Jelentosege csak annyi van, hogy a bovden nem veri szet a vaz festeset es lakkozosat ... matrica is van ebbol a celbol, ha valaki szereti megvedeni a holmiait :)
5/9 Wadmalac válasza:
Felső bowdenezésnél szokás használni, mert az ember hajlamos leülni a felsővázcsőre és már kaparod is le a bowdennel a festést meg odacsípi a segged, gatyád.
Persze rengetegen nem tudják, hogy erre van, ezért rakják mindenhova, mert kúl. :D
Én speciel nem használom, a felsőbowdenezésre méretre vágott szívószálat szoktam ráhúzni, azonos céllal.
6/9 anonim válasza:
Én azért kezdtem el használni, mert rengeteget dagonyázok, és mivel mindig odacsúsznak a bowdenházakhoz, ott minimálisan lehúzzák a sarat és nő az élettartama. Igazából 90es évek óta erre használom, ezekszerint sosem tudtam az eredeti funkcióját :D
7/9 Wadmalac válasza:
Éppenséggel ilyen haszna is lehet, ha tud csúszkálni.
Amikor ezek a gyöngyök megjelentek, úgy volt tervezve, hogy ne csúszkáljon, mert ha összegyűlnek kupacba, nem használ semmit.
Szerintem a gyártók, forgalmazók is elfelejtették, mire volt ez kitalálva. :D
8/9 anonim válasza:
XC-n tudtad számolni rajta a köröket is. :D
9/9 Wadmalac válasza:
#8: Ez mekkora! Mint a csocsóasztal gólszámláló. :D
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!