Hogyan rögzítsem a hajtókart, hogy ne essen ki?
Hajtás cserét követően új hajtókarok kerültek a bicóra, de a bal hajtókar (amelyiken nincs tányér) magától kiesik egy idő után, hiába nyomtam rá amennyire csak tudtam. Van a végén egy porvédő csavar, de azt hiába húzom meg imbusszal, nem tartja meg a hajtókart mert csak simán a tengelybe megy.
Bármi ötlet?
egy képet küldhetnél róla...
milyen a tengely? négyszöges?
milyen a csavar? ilyen mint a képen?
Ha hagyományos négyszögtengelyes, akkor az a bal hajtókar valószínűleg már kuka. Nem simán rányomni kell, hanem rákalapálni, aztán a csavar nagyon erős meghúzásával még jobban ráhúzni, esetleg ütni rá még párat fakalapáccsal, akkor még tudsz húzni a csavaron stb. Legalábbis az én szerelőm így csinálta, meg én is így szoktam. Elvileg négyszögből is több szabvány van, de ha nem szereled folyton föl-le, mert monoblokkot használsz, akkor gyakorlatilag keresztkompatibilisek.
Most megpróbálhatod jó erősen fölhúzni a bal hajtókarodat, remélve, hogy nem kopott nagyon ki a lelazulástól és fönn fog maradni. Ha nem, akkor újat veszel, és ez tanulópénz volt, hogy ha olyat raksz össze, amihez nem értesz, az tönkre mehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!