Leszeretném szedni a vázamról a festéket, mivel csináljam?
Tapasztalatok érdekelnek és, hogy melyik festékmarót vegyem,
Melyik a legerősebb ilyesmi
Kromofág.
Homokfuvás.
Csiszolopapir
Kromofággal...
De ocsmány munka és szár...
Általában egy bringa vázat egy 20asért lehomokfújnak és szintereznek olyan színre amilyenre akarod... Pont neméri meg szarakodni a Kromofággal...
De amúgy flex tépőzáraskorong és 320 as papír valamint biztos kéz... Otthonraez a leggyorsabb. De a tízed mm vastag alu vázakhoz nem ajánlom.
én tuti nem állnék neki itthon... még a laposvasból és zártszelvényből hegesztett kerítés előkészítésétől is feláll a szőr a hátanom.
A váz meg tele van apró részletekkel ahonnan sehogy nem tudod rendesen kiszedni a régi festéket.
Pont most csináltam a napokban. Régebbi acelvazrol van szó.
Első körben egy festéklemaróval bekentem, majd egy görbe késsel a nagyját faszan le tudtam kaparni. A hegeszteseknel és egyébb nehezebben hozzáférhető helyen pedig drótkoronggal. Majd a végén az egészet lecsiszoltam 400as papírral. Ráment egy egész délután de fasza lett :D
Ha nincs megindulva, alárohadva a festés, ne szedd le.
finoman csiszold be, ahol esetleg hiányos, gitteld ki 2K autógittel, azt is csiszold be, alapozó, megint csiszold be, vizesen, gödör- és púpmentesre és fényezz rá.
Bármit csinálsz, nem fog olyan jól tapadni rajta, mint a gyári fényezés, ezért az a legjobb alap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!